Gezellig druk op de Palmenmarkt van 2018. ©  Joren De Weerdt

Kempense kerst- en wintermarkten niet in gevaar ondanks coronadruk

Geel, Mol, Turnhout -

De stad Lier moet het ook dit jaar zonder kerstmarkt stellen. Volgens de organisatoren is het niet mogelijk om deze veilig te organiseren. Maar hoe zit het met de Kempense wintermarkten?

Guy Van Nieuwenhuysen, Hans Otten, Tommy Maes

In Geel deed eerder al het gerucht de ronde dat het stadsbestuur overweegt om de uitzonderlijke wintereditie van Palmenmarkt van 26 tot en met 30 november af te blazen vanwege het toenemend aantal besmettingen. Maar de bevoegde schepen voor Economie Tom Corstjens (N-VA) van Geel weerlegt dat verhaal nadat het maandag nog tijdens de collegezitting ter sprake is gekomen.

“Zowel Palmenmarkt als Geel Wintert (in de weekends van 11-12 en 18-19 december, red.) gaan gewoon door”, benadrukt hij. “De eventuele bijkomende modaliteiten of maatregelen delen we later nog mee. Palmenmarkt kan zelfs zonder Covid Safe Ticket. Mondmaskers zijn er enkel verplicht wanneer niet voldoende afstand gegarandeerd kan worden.”

In Turnhout worden alle voorbereidingen getroffen voor het Wintersalon, zoals we dit kenden voor de uitbraak van corona. “Voorlopig overwegen we niet om dit evenement af te gelasten of aan te passen”, stelt burgemeester Paul Van Miert (N-VA) zijn burgers gerust.

Ook in Mol zijn geen aanpassingen gepland. De kerstmarkt is gepland voor zaterdag 11 en zondag 12 december. “Voorlopig gaat de kerstmarkt door als gepland, maar uiteraard houden we de coronacijfers nauwgezet in het oog”, zegt schepen voor toerisme en evenementen Hans De Groof (N-VA).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER