Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid
Volledig scherm
Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid © HLN LIVE

336 extra contact tracers: dweilen met de kraan open of toch niet?

In de komende vier weken voorziet het Agentschap Zorg en Gezondheid in de instroom van 336 netto voltijds equivalenten (VTE’s) bij de contactopsporing. Dat komt neer op het bijkomend inzetten van 558 nieuwe medewerkers. Prachtig, maar als je met 35 vrienden de herfstvakantie in de Ardennen hebt doorgebracht - lees: feestje, restaurant, kinderspeeltuin - kunnen al die contacten dan überhaupt in kaart worden gebracht? Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid gaat de netelige vragen niet uit de weg.

23 reacties

  • Jeanpol Buyle

    2 jaar geleden
    Van Ranst zijn labo zal er enkel goed bij varen bij die testen. Hebben jullie het nog niet begrepen dat jullie deel uitmaken van kuddegedrag
  • eli bosch

    2 jaar geleden
    Zoals zovele ambtenaren verdoken werkloosheid. Enkel kost dit veel meer aan de belastingbetaler tot een riant pensioen toe. Waar kan ik solliciteren aub?
  • Frank Zappas

    2 jaar geleden
    Tuurlijk is dit dweilen met de kraan open. Je kan iemand testen die negatief blijkt te zijn en een half uur na de test wordt besmet. Testen is een straatje zonder einde, enkel goed voor Van Ranst zijn testlabo´s en blijft men achter de feiten aanhollen. De doorsnee HLN lezer beseft dit nog steeds niet en blijft maar roepen om verplichte inspuitingen terwijl de vorige spuiten geen bal helpen. Integendeel, deze inspuitingen helpen het immuunsysteem om zeep en nog wil men het niet inzien.
  • HUS JOZEF

    2 jaar geleden
    Totale controle verdeel en heers , hier gaan bullen van komen .
  • Jonas Buyle

    2 jaar geleden
    Dat is toch amper te vatten dat ze hun controleapparaat uit breiden ipv de zorg , daarmee alleen weet je al genoeg...