Danièle Zucker.
Volledig scherm
PREMIUM
Danièle Zucker. © Photo News

Psychologe Danièle Zucker scherp na golf van seksueel geweld: “Elke dag minstens 100 verkrachtingen in België. Dat is een politieke keuze”

De Brusselse psychologe Danièle Zucker kreeg onlangs telefoon van een bezorgd echtpaar. Of ze eens mochten langskomen? Tijdens een avondje uit was hun dochter van vijftien verkracht. Of ze al een klacht bij de politie hadden ingediend, wilde Zucker weten. Neen, want hun dochter had uiteindelijk zelf ook een beetje gedronken. “Et alors?”, zegt Zucker die voor eens en altijd de puntjes op de i wil zetten. “Een slachtoffer is nóóit verantwoordelijk voor de criminele daden van een verkrachter.”

51 reacties

  • Jan Desmet

    2 jaar geleden
    Fred, appels met peren aan het vergelijken ? Ach
  • Bart Timperman

    2 jaar geleden
    Fred Kijzer, Er gebeuren op gewone stranden ook weinig of geen verkrachtingen. Naturisme heeft ook niks te maken met seksualiteit, het is een vorm van leven in vrijheid. Alleen buitenstaanders zullen er iets seksueel van maken omdat mensen er naakt rondlopen.
  • Ivan Smissen

    2 jaar geleden
    Verkrachting moet zwaar bestraft worden: je moet al een psychopaat zijn om dat te doen. Maar tegenwoordig mag je als man bijna niets meer en dat is ook niet juist. Ik zelf geef de dames graag eens een complimentje met een knipoog, maak graag ook een lichtvoetig grapje dat de dames doet blozen en, ja, ik geef ook eens graag een goedbedoelde en liefdevolle tik op het achterwerk. Je kan je niet voorstellen hoeveel problemen ik hier de laatste jaren mee gekregen heb op het werk! Is dat nog normaal?
  • Anna Kupper

    2 jaar geleden
    Onaanvaardbaar! Meisjes moeten middelen mogen gebruiken om zich zelf te verdedigen. Dit zou een fundamenteel recht moeten zijn.
  • Fred Kijzer

    2 jaar geleden
    Er zou eens moeten onderzocht worden hoe het komt dat weinig of geen verkrachtingen gebeuren op naaktstranden of in naturisten kampen, uitdagender dan daar kan je toch niet rondlopen zou je denken…