De burgemeesters van Anzegem en Horebeke, Gino Devogelaere en Cynthia Browaeys.
Volledig scherm
PREMIUM
De burgemeesters van Anzegem en Horebeke, Gino Devogelaere en Cynthia Browaeys. © Florian Van Eenoo Photo News - Jan De Meuleneir Photo News

West-Vlaamse Anzegem hardst getroffen door vierde golf, Oost-Vlaamse Horebeke het minst: “Maar laat ons niet meteen panikeren, want waar stopt het dan?”

Knokke-Heist verbiedt georganiseerde binnenactiviteiten. En dat al zeker tot eind november. Reden? De slechte coronacijfers in de kuststad. Nochtans vielen die cijfers volgens viroloog Marc Van Ranst nog best goed mee. Knokke behoort zelfs tot de cluster van de ‘betere gemeentes’. Wij doken eens in de cijfers. De West-Vlaamse gemeente Anzegem is momenteel de slechtste leerling van de klas, het Oost-Vlaamse Horebeke de beste. Zijn daar verklaringen voor te vinden?

20 reacties

  • Luc Maandag

    2 jaar geleden
    Vaccineren en veel beloven en weinig klaarmaken, kan je uw volk nog meer beliegen, en met regeltjes te blijven verzinnen komen we er nooit uit, trek uw lessen na 2 jaar gesukkel.
  • Pedro Vanbesien

    2 jaar geleden
    En,heren van de Vlaamse regering, wat is jullie antwoord daarop?Weeral de schuld van de walen zeker. De grootste aantal besmettingen zijn wel in Vlaanderen te vinden ,en dat dankzij jullie opheffingen van alle coronamaatrdegelen.
  • Paul Boeie

    2 jaar geleden
    Beste Jaak , ik denk dat je aan België de vrijheid van Zweden zou gegeven hebben we hier nog een grotere ramp gezien hadden . Ginder hebben ze iets wat hier zeldzaam is , discipline .
  • Karim Fezoua

    2 jaar geleden
    "De slechtste leerling van de klas" - Alsof een bepaalde gemeente er iets kan aan doen, wanneer er plots een uitbraak plaatsvindt. Die gemeente doet daar niet om. Met zulke formuleringen polariseert men bepaalde gemeenten om de bevolking wijs te makenopdat ze zouden kunnen zeggen : "die hebben geen voldoende maatregelen genomen". De regering faalt en de kleintjes zullen boeten. Laten we onszelf nog eens wijsmaken dat die mondmaskers en een spuitje de reddingsmiddelen zijn!
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Weinig gezond verstand daar in zuid West-Vlaanderen. Kerk van Vichte?? Café in Yveghem?? Enzovoort......