ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Voor het eerst sinds mei meer dan 2.000 Covid-patiënten in ziekenhuizen, van wie 418 op intensieve zorg

Er liggen nu al 2.071 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 418 in de intensieve zorg. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige coronacijfers op het dashboard van Sciensano. De stijging van het aantal nieuwe besmettingen vertraagt wel. “Op eerste gezicht gaat het de goede kant uit”, zegt viroloog Steven Van Gucht daarover. “Maar die conclusie durf ik nog niet te trekken. Er is namelijk een vakantie-effect en de meeste besmettingen zijn bij kinderen.”

74 reacties

  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Het enige waarin geïnvesteerd is de voorbije twee jaren is een controlesysteem. Ze hadden dat geld beter in de zorg gestopt. Maar neen, ze ontslaan verplegers en dokters. Daaraan zie je dat het niet om de zorg gaat, maar om controle.
  • bart vansteenkiste

    2 jaar geleden
    einde november zijn er dat meer dan 3000 mensen , wedden , lockdown nadert , moest infeite nu al gebeurt zijn. ze zeggen iedereen heeft 2 vaccins gehad jaja , maar in de straat zijn ouder mensen nogal zeer slecht geinformeert vind ik , en nog zijn er die niet echt weten wat covid inhoud. de meeste vaccins van juni en juli zijn totaal uitgewerkt , zelfs liggen er mensen met 3 vaccins in hospitalen op dit moment , weet ik uit zeer goede bron. u heb lichte besmettingen en harde besmettingen.
  • francis vanoverschelde

    2 jaar geleden
    Bouw een kliniek met 5000 bedden en laat iedereen gerust.
  • Pedro Vanbesien

    2 jaar geleden
    Emmanuel Veraart,voor hetzelfde geld zijn de cijfers spectaculair gestegen.Jij wilt het alleen niet geweten hebben. Meten is weten.
  • Guy Dillen

    2 jaar geleden
    In bepaalde regionale zenders werden reportages gedraaid en kreeg men te horen dat in hun ziekenhuis enkel gevaccineerde lagen. Een regionale zender moest zich hier voor verantwoorden omdat men dacht dat ze in de reportage hadden geknipt. In het begin van de vierde golf gaf men de schuld aan de antivaxers, dan stel ik mij de vraag hoe dit komt. Vanwaar hebben de antivaxers dit opgelopen als ze nergens mochten komen? Niet op cafe , dancings etc.