bvdl

Geen gewonden bij grote brand in varkensbedrijf in Kasterlee: “Heel wat dieren omgekomen”

Op Lage Rielen in Kasterlee is dinsdagochtend een grote brand ontstaan in een varkensbedrijf. Een van de stallen van het bedrijf stond in lichterlaaie. De rookpluim was tot ver in de omgeving te zien. Er vielen geen gewonden, maar heel wat varkens kwamen om bij de brand.

bvdl

“De brandweer kon niet meteen binnengaan omdat het dak op instorten staat. Het gebouw is voor drie vierde verloren”, vertelt Rudy Remijsen van politie regio Turnhout. In de stal waren 1.700 varkens aanwezig. Een groot deel ervan is in de brand gebleven. “Een aantal varkens is nog geëvacueerd naar het achterste gedeelte”, aldus Remijsen.

Intussen in de brand onder controle. De oorzaak is nog onbekend. “De rook dreef af in de richting van Oud-Turnhout en Kleinrees in Kasterlee maar omdat de wind was gedraaid dreef de rook richting Zevendonk en centrum Turnhout”, zegt Geert Andries, noodplanambtenaar van Kasterlee. “De rook kan enkel schadelijk zijn tot 500 meter verderop. Daar worden ook metingen uitgevoerd” , aldus Andries.

De woning van de uitbaters die op een tiental meter van de stallen staat, is volledig gevrijwaard net als de andere stallen ernaast. Er raakte niemand gewond. Een gespecialiseerde firma komt ter plaatse om na te gaan of er in een straal van 50 meter veel asbestvervuiling is.

 ©  bvdl

 ©  bvdl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen