Dranghekken geplaatst aan station Antwerpen-Berchem na twee dodelijke ongevallen

Berchem -

Na de twee dodelijke ongevallen voor het station Antwerpen-Berchem zijn er dinsdag verschillende dranghekken geplaatst aan het Burgemeester Edgard Ryckaertsplein. Bestel- en vrachtwagens kunnen het plein niet meer oprijden voor leveringen in het station. Dat was overigens sowieso al verboden.

Zowel vorige week zaterdag als maandag lieten twee vrouwen het leven na een aanrijding op het Burgemeester Edgard Ryckaertsplein. In beide gevallen werden de slachtoffers gegrepen door een vrachtwagen die na leveringen in het station Antwerpen-Berchem het plein achteruit afreed. In afwachting van een definitieve en structurele oplossing heeft de verkeerspolitie maandagavond dranghekken op verschillende plaatsen langs het plein geplaatst.

“Bij beide ongevallen met dodelijke afloop van de voorbije dagen hebben de bestuurders een overtreding begaan”, bevestigt woordvoerder Sven Lommaert van de Antwerpse politie. “Het is namelijk verboden om op het Burgemeester Edgard Ryckaertsplein te rijden, dat staat op verschillende plaatsen aangegeven door het verkeersbord C3.”

Schepen Marinower gaat de organisatie van de mobiliteit op het Burgemeester Edgard Ryckaertsplein op de agenda brengen van het kabinettenoverleg verkeersveiligheid. “Hier zitten alle bevoegde diensten samen, zoals de politie. Daar zal dan bekeken worden welke structurele oplossingen er moeten komen”, aldus Marinower maandagavond.

LEES OOK: Twee verkeersdoden kort na elkaar aan station Antwerpen-Berchem, maar niemand lijkt verantwoordelijk voor gevaarlijk plein

 © svw

 © svw

 svw, jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen