reuters
Volledig scherm
© reuters

Rolls-Royce gaat kleine kernreactoren fabriceren in Verenigd Koninkrijk

De Britse motorenbouwer Rolls-Royce gaat kleine kernreactoren bouwen in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft het bedrijf dinsdag aangekondigd, nadat het fondsen ophaalde bij een consortium investeerders.

15 reacties

  • Ivo Janssens

    2 jaar geleden
    Maak de reactoren nog kleiner, in een versterkt met lood ingekapseld doosje en we kunnen er mee rond rijden.
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Dat lijkt me een (relatief) goedkope opstart. En Rolls Royce heeft tonnen ervaring. Kunnen we geen 5000 Belgen vinden die elk 100.000 euro op tafel leggen ? Dat zou een betere investering zijn dan in zonnepanelen en warmtepompen. Waar kan je trouwens warmptepompen plaatsen in kleinde huizen en appartementen in de stad ? Nee, niet naast de laadpalen, daar is ook geen plaats voor.
  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    Dit is niets nieuw, in de USA experimenteren ze er al lang mee om afgelegen gebieden van stroom te voorzien door een kernreactor die je ingraaft en 50 jaar probleemloos stroom blijft leveren. Micro-reactors noemen ze die dingen, totaal onderhoudsvrij gedurende 50 jaar!
  • stefan crama

    2 jaar geleden
    We zullen dankzij Groen weeral bij de laatsten zijn om innovatieve energie te produceren. Dit gebeurt wanneer een symbooldossier het gezond verstand in de weg staat.
  • Jan

    2 jaar geleden
    Heeft Tine Van der Straeten dat al gelezen? Ze kan even op studiereis vaar VK.