© Joris Herregods

Pijnlijk actuele drugsprent ‘Dealer’ in première: “Hopelijk opent deze film de ogen van veel jonge mensen”

Antwerpen -

Drugs zijn de laatste maanden niet meer uit het nieuws te denken en die actualiteit dringt nu ook door in de bioscoop. Dinsdagavond beleefde Dealer, het rauwe regiedebuut van Jeroen Perceval, zijn première.

Guy Van Vliet

Geen stijf gedoe in Kinepolis, de première van Dealer verliep in een heel ongedwongen sfeer. “We zijn overdonderd door de positieve commentaar. Toen ik vanmorgen jullie krant las, werd ik meteen blij wakker. Mede hierdoor is de sfeer heel ontspannen”, reageert hoofdrolspeler Ben Segers.

Acteur Ben Segers. ©  Joris Herregods

De film, die zich afspeelt in het drugsmilieu, kruipt nochtans niet in de koude kleren. Johnny (Sverre Rous) is een drugsrunnertje dat droomt van een ander leven, weg van de drugs. Hij vindt troost en hoop bij zijn klant Antony (Ben Segers), een internationaal succesvolle acteur. “Het drugsthema is pijnlijk actueel. Het is alsof deze film er uitgerekend nu moest komen. Met een duidelijke boodschap: een warm nest is heel belangrijk. Anders is de kans op ontsporen heel groot. Als Dealer tot nadenken stemt op dat vlak, is de film geslaagd”, meent Ben Segers.

Betekent Dealer het regiedebuut van Jeroen Perceval, dan is de vijftienjarige Sverre Rous de ontdekking van de film. Toch stond ook hij heel relaxed op de rode loper. “Ik heb geen stress, maar wel veel zin om de film eindelijk in de zaal te zien”, glunderde de jonge acteur, die in zijn omgeving al merkte dat de belangstelling groot is. “Vrienden vroegen me om tickets te fixen voor de première en ze willen donderdag ook samen gaan kijken.”

Jong talent Sverre Rous en Ayman Sitiane. © Joris Herregods

De film maakte een grote indruk op hem. “De opnames waren best wel heftig. Het was even schrikken toen ik drugs op tafel zag liggen. Wat ik toen deed? Ik heb mijn tasje volgestopt. Hoe denk je dat ik anders aan deze smoking ben geraakt”, grapte Sverre, tot jolijt van een lachende Ayman Sitiane, die de vriend van Johnny speelt in de film. “Ik hou me ver van drugs, maar ik zie wel veel gebeuren om mij heen”, verklapt Sverre, terug serieus. “Wat in de film gebeurt, zien we ook in realiteit. Hopelijk komen veel jonge mensen, zeker wie met drugsproblematiek worstelt, naar Dealer kijken. Drugs zijn gevaarlijk en maken mensen kapot. Eén foute persoon ontmoeten volstaat om er aan vast te hangen. De film kan de ogen van veel jonge mensen openen. Hopelijk lukt dat”, duimen Sverre en Ayman.

Dealer is vanaf woensdag te zien in de bioscoop.

Veerle Baetens vertolkt de moeder in ‘Dealer’. © Joris Herregods

Tania Kloek en Rilke Eyckermans. © Joris Herregods

Ook beeldend kunstenaar Rinus Van de Velde was van de partij. © Joris Herregods

Slongs en DJ Boat van Halve Neuro. © Joris Herregods

Acteur Gert Winckelmans. © Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER