Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Waarom de weigering van Demir om vergunning te geven voor gascentrale tot nóg meer problemen zal leiden

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigert Engie/Electrabel een vergunning te verlenen voor de Vilvoordse gascentrale. Die zou nochtans een belangrijke rol spelen in het opvangen van de kernuitstap. “Dit zal sowieso tot meer problemen leiden”, denkt politicoloog Carl Devos.

58 reacties

  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Ferdinand Drees, ons gas komt hoofdzakelijk uit Noorwegen en uit Qatar, niet uit Rusland.
  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    Ferdinand Drees, en hoe was het met de bevoorradingszekerheid tijdens de winters tussen 2015-2018? Wat als 6 van de 7 kernreactoren tegelijkertijd stil liggen? Wat als zo een reactor méér dan 1 jaar stil ligt? Ook dat is al gebeurd. Garandeert u dat die 2 eventueel overblijvende reactoren na 2025 plots prima werken? Suez alvast niet! Enorme hoeveelheden verzuurde modder en radioactief afval die achterblijven bij ontginning van Uranium (en verwerking en transport) zijn ook vervuilend!
  • Ferdinand Drees

    2 jaar geleden
    Dirk energie hebben we nodig, maar het is duidelijk dat de gascentrales sowieso een slechte oplossing zijn, voor het milieu (Groen?) en voor de bevoorradingszekerheid. Men moet een keuze maken maar de keuze voor gas kan nooit de goede zijn. Dus zij die daarvoor kiezen …
  • Rudy Steyleman

    2 jaar geleden
    Van mij mag de N-VA blijven tegenwerken. Maar kunnen we stoppen met ze daarvoor zo dik te betalen a.u.b? Ze doen niets constructief.
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Ferdinand, als je A zegt moet je ook B durven zeggen, want als Groen volgens jou belangen heeft bij het bouwen van gascentrales, wie heeft er dan belangen bij het bouwen van kerncentrales ?