©  AFP

US Open-winnares Emma Raducanu kan draai alweer niet vinden en stelt nieuwe coach aan

Emma Raducanu kan haar draai na het winnen van de US Open twee maanden geleden maar niet vinden. Ook op het WTA-toernooi van Linz kon de 18-jarige Britse tennisster niet aan de verwachtingen voldoen.

De Telegraaf

Raducanu verloor op het Oostenrijkse indoortoernooi in haar eerste partij van de Chinese Wang Xinyu, de nummer 106 van de wereld. Het werd 6-1 6-7 (0) 7-5. Raducanu was als eerste geplaatst in Linz, terwijl Wang afkomstig is uit het kwalificatietoernooi.

Vorige maand verloor Raducanu ook in Indian Wells al haar eerste wedstrijd en op het kleine toernooi in het Roemeense Cluj-Napoca bleef ze in de kwartfinales steken. Naar volgend seizoen toe heeft de Britse dan ook een nieuwe coach onder de arm genomen, Torben Beltz. De 44-jarige Duitser was eerder al coach van onder andere Angelique Kerber.

Raducanu wist zich, ondanks haar zegetocht op de US Open, niet te kwalificeren voor de WTA Finals, het eindejaarstoernooi voor de acht beste tennissters. Dat toernooi begint woensdag in het Mexicaanse Guadalajara.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer