Anderlecht en Club Brugge behoren tot de G6.
Volledig scherm
Anderlecht en Club Brugge behoren tot de G6. © Photo News

G6 reageert in open brief scherp op fiscale hervorming: “Per definitie het failliet van de sector”

Belgisch voetbalDe G6 heeft in een brief verbolgen gereageerd op de beslissing om de belastingkorting voor Belgische clubs te beperken tot maximaal 4 miljoen euro. Club Brugge, Anderlecht, Antwerp, Genk AA Gent en Standard kunnen zich absoluut niet vinden in de nieuwe wetgeving, die vanaf 1 januari in werking zou treden. “De ‘topclubs’ worden geraakt. Laat dat nu net de clubs zijn die — nagenoeg als enige — nog in Belgische handen zijn”, klinkt het.

45 reacties

  • Rene Dillen

    2 jaar geleden
    ze kunnen nog altijd bij Volvo aan de band gaan staan als ze denken dat ze te kort worden gedaan .
  • DIRK SPRANGERS

    2 jaar geleden
    De zo genoemde kleintjes verder achteruit duwen,dat is de enige betrachting van de G5 euh plots G6 !!
  • Karine Roeland

    2 jaar geleden
    Welke voetballer verdient zijn loon? Op een bal trappen is geen miljoenen waard. Als arbeider moet je veel harder voor een peulschil werken en kan je zoals De Bruyne en soortgenoten geen weekje vakantie nemen in een resort van + 125 000 euro/week en enkele luxewagens in je garage hebben.
  • Patrick Herie

    2 jaar geleden
    Binnenkort gaan veel fans van de pintjescompetitie een ander hobby zoeken denk ik... kunnen ze nu de hooligans gaan uithangen aan de visvijvers, de petanquebanen, en ohja. In het veldrijden.
  • Linda D'Haese

    2 jaar geleden
    Hebben reeds lang de grote jan uitgehangen op onze kosten wij moeten ook op ons inkomen RSZ en belastingen betalen en verdien nog geen tiende van hun loon