Vrachtwagen met kraan botst tegen brug Mechelen-Nekkerspoel en kantelt tegen bus

Mechelen -

In de Nekkerspoelstraat in Mechelen heeft een vrachtwagen met kraanarm woensdagmiddag de bovenkant van de brug aan het station geraakt. Daardoor kantelde de cabine van de truck tegen een bus die in de andere richting reed. Er vielen twee gewonden. Door het ongeval was er grote verkeershinder in de buurt.

Toen de chauffeur van de vrachtwagen onder de brug van het station Mechelen-Nekkerspoel wou rijden, raakte hij met de kraanarm van zijn truck de bovenkant van de brug. Alles wijst erop dat de kraanarm niet volledig naar beneden was.

De klap was enorm. De cabine kantelde helemaal naar links en raakte een autobus die in de richting van Heist-op-den-Berg reed. “De bestuurder van de vrachtwagen geraakte niet op eigen kracht uit zijn verhakkelde cabine en is door onze mensen bevrijd”, licht brandweerofficier Tom Van Landeghem toe.

 ©  Sven Van Haezendonck

“De chauffeur van de vrachtwagen en de bestuurder van de bus raakten gewond bij het ongeval en werden naar het ziekenhuis overgebracht”, zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek. Op de bus zelf zaten geen passagiers.

Een buurtbewoner werd gealarmeerd door de luide klap. “Eerst hoorde ik een hels getoeter, onmiddellijk daarna gevolgd door een gigantische klap. Ik wist meteen dat er iemand tegen de brug was gereden. Ik ben gaan kijken en zag de ravage. Gelukkig waren de twee bestuurders bij bewustzijn. Er reed nog een andere bus achter de eerste. Die chauffeur moet het ongeval zien gebeuren hebben”, vertelt een buurtbewoner.

Stabiliteit brug

“De Nekkerspoelstraat was door het ongeval volledig versperd. Het verkeer moest lokaal omrijden. Temeer omdat de takelwerkzaamheden heel wat tijd in beslag namen en omdat het ook wachten was op een inspectie van de brug. Spoorwegbeheerder Infrabel stuurde een ingenieur ter plaatse om de stabiliteit ervan te onderzoeken”, weet Van de Sande nog.

Uiteindelijk bleek er geen probleem te zijn met de stabiliteit van de brug. Omdat de Nekkerspoelstraat afgesloten was, ontstonden er heel wat verkeersproblemen in de buurt. Onder meer op de Mechelse binnenring (R12) was het aanschuiven.

De brandweer kwam ter plaatse om de bestuurder van de vrachtwagen uit zijn verhakkelde cabine te helpen. ©  Sven Van Haezendonck

 ©  Sven Van Haezendonck

 (tdk, svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen