TV host Patrick Poivre d'Arvor (PPDA)
Volledig scherm
PREMIUM
TV host Patrick Poivre d'Arvor (PPDA) © AFP

PORTRET. Wie is ‘PPDA’, de bekendste nieuwslezer van Frankrijk die beschuldigd wordt van tientallen aanrandingen en verkrachtingen?

‘De Franse Harvey Weinstein.’  Zo wordt Patrick Poivre D’Arvor (74), of zoals hij in Frankrijk wordt genoemd: PPDA, omschreven. Al jaren is hij één van de bekendste journalisten en televisiepresentatoren in ons buurland. Nochtans regent het al een tijd klachten over zijn grensoverschrijdend gedrag, maar concrete bewijzen waren er nooit. Tot nu. Acht vrouwen getuigen in de Franse krant ‘Libération’ met naam en toenaam over hoe PPDA hen seksueel aanrandde en verkrachtte. Dit is het portret van de dominante manipulator die zijn macht gebruikte om seksueel roofdier te spelen.

5 reacties

  • irene van impe

    3 jaar geleden
    Ja, hij was een vedette en dus overtuigd dat alles mocht!
  • Jan Daems

    3 jaar geleden
    @Patrick Van Overmeire: jij bent precies goed op de hoogte kerel? Zelfs als er maar één iemand het slachtoffer werd, dan is dat er nog één teveel. Wacht dus maar eerst het onderzoek af vooraleer mogelijke daders in bescherming te nemen.
  • joseph verbeke

    3 jaar geleden
    Over deze zaak is al een rechterlijke uitspraak geweest waarin hij niet schuldig was. Waarom wordt dit terug ten berde gebracht?Zijn er nieuwe feiten of is dat een copy van wat in "La Liberation" in Frankrijk gepubliceerd werd?
  • Linda Wellekens

    3 jaar geleden
    En welke straf zal hij krijgen ? Een verwittiging, zoals in België ?
  • Patrick Van Overmeire

    3 jaar geleden
    Blijkbaar zijn al de fantasieën goed om bekende mensen de das om te doen, gaan die binnen kort allemaal in een glazen kast leven zodat ze met niemand nog in contact komen.