Actievoerders van Youth for Climate en de Klimaatcoalitie protesteren voor het kantoor van Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Actievoerders van Youth for Climate en de Klimaatcoalitie protesteren voor het kantoor van Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

België schroeft bijdrage aan internationale klimaatfinanciering op

België heeft woensdag op een zogenaamd ‘side event’ op de VN-klimaatconferentie COP26 in Glasgow een stand van zaken gegeven van de bijdragen aan de internationale klimaatfinanciering in het verleden en de vooruitzichten voor de toekomst. Daaruit blijkt dat het budget dat naar wereldwijde projecten in de strijd tegen de klimaatopwarming gaat de komende jaren zal worden opgekrikt. Toch reageert koepelorganisatie 11.11.11 ontgoocheld. “Een structureel Belgisch engagement blijft uit. Het blijft bij eenmalige aankondigingen in plaats van het uittekenen van beleid op lange termijn”, klinkt het.

39 reacties

  • Jan Vanstraat

    2 jaar geleden
    En waar blijven de warmtenetten van bedrijven i.p.v. alle warmte te koelen via koeltoren ? Tja vergeten.’’’’’’’weeral
  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    Vivaldi blijft maar sinterklaas spelen... Wie gaat dit allemaal betalen? Wat met onze eigen mensen? Gepensioneerden betalen nog maandelijks de 'solidariteitsbijdrage' , een 'tijdelijke' crisisbelasting uit 1993. Wanneer gaat die eindelijk eens afgeschaft worden, beste regering? Wie is er solidair met wie?
  • Jozef Van Mellaert

    2 jaar geleden
    Hoe meer geld er door België wordt weggegeven hoe meer er kan worden weggesmeten. Hiervan zijn er belijdsvoorbeelden in overvloed van terug te vinden.
  • pieter vandenberghe

    2 jaar geleden
    Gelukkig zijn er hier centen genoeg. Vivaldi wil de wereld laten geloven dat de sint uit België komt.
  • marc stalmans

    2 jaar geleden
    En wat doen we hier voor de klimaatadaptatie? Zijn die giften misschien in de energiefactuur ingerekend? Solidaritiet is positief, maar ergens zijn er grenzen. Ga het geld elders halen, dan moet dat tenminste niet van onze belastingen betaald worden! Vergeet niet hier zijn ook vele mensen in armoede en die zal alleen maar toenemen.