Een arts aan het werk in een Gents ziekenhuis. De ziekenhuizen maken zich klaar om de vierde golf op te vangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een arts aan het werk in een Gents ziekenhuis. De ziekenhuizen maken zich klaar om de vierde golf op te vangen. © Wannes Nimmegeers

OVERZICHT. Gemiddeld 201 ziekenhuisopnames per dag, druk neemt toe, operaties worden uitgesteld. Lees hier de stand van zaken in jouw regio

Er worden opnieuw evenveel mensen opgenomen in onze ziekenhuizen als tijdens de voorjaarspiek in april. In de wekelijkse persbriefing van het crisiscentrum vrijdagochtend was te horen dat het gemiddeld over 201 opnames per dag gaat. De ziekenhuizen moeten geleidelijk aan opschalen naar fase 1A+, zei Margot Cloet van Zorgnet-Icuro woensdag al. Veel ziekenhuizen voegen de daad bij het woord. Onze redactie maakte een overzicht per provincie, van alle maatregelen die onze ziekenhuizen nemen, nu de coronacijfers andermaal de pan uitswingen.

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. DE DAGSCHOTEL. Brasserie Raymond in hartje Brugge, waar toeristen nog in de minderheid zijn: “Bij een verjaardag halen we graag alles uit de kast”
    PREMIUM

    DE DAGSCHOTEL. Brasserie Raymond in hartje Brugge, waar toeristen nog in de minderheid zijn: “Bij een verjaardag halen we graag alles uit de kast”

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men nog zelden een restaurant met dagschotel tegen… Maar klopt dat wel? HLN gaat op zoek naar de gezelligste eethuizen waar je bij een goed glas nog een snelle, warme maaltijd kan krijgen. We trokken naar Brasserie Raymond in het centrum van Brugge, waar je tijdens de week van een verfijnde maaltijd kan genieten. Wij vroegen zaalverantwoordelijke Pascal De Zutter en chef-kok Frederik De Vestele naar hun geheim én de belevenissen in hun zaak. “We draaien goed en hebben daar geen toeristen voor nodig.”
    Brugge
  1. Bedrijf wordt vrijgesproken na dodelijke val van Geert (53), zoon reageert ontgoocheld: “Jammer dat alle schuld op mijn vader werd gestoken”
    PREMIUM

    Bedrijf wordt vrijgespro­ken na dodelijke val van Geert (53), zoon reageert ontgoo­cheld: “Jammer dat alle schuld op mijn vader werd gestoken”

    Drie jaar nadat arbeider Geert Ramboer (53) uit Diksmuide een dodelijke val van acht meter maakte aan het sluizencomplex in Ooigem, is zijn werkgever vrijgesproken voor het arbeidsongeval. Volgens de rechtbank ging het slachtoffer zelf zijn boekje te buiten. En dat vindt zijn familie moeilijk om te aanvaarden. “Zelfs een geldboete van 100 euro was voor ons genoeg, maar dit is te makkelijk”, zegt zoon Kevin.
    Diksmuide, Ooigem
  2. "De kinderen dragen er nog de gevolgen van": ex-part­ner Vicky hangt ander beeld op van Dimitri (36), die werd vermoord door vriendin (24)
    PREMIUM

    "De kinderen dragen er nog de gevolgen van": ex-part­ner Vicky hangt ander beeld op van Dimitri (36), die werd vermoord door vriendin (24)

    “We hadden zeven jaar lang een toxische relatie.” Dimitri Van den Borre (36), de man die maandagavond door zijn vriendin Louise (24) met een mes werd neergestoken in Burcht (Zwijndrecht), wilde volgens zijn familie zijn leven net opnieuw op de sporen krijgen. Toch hangt zijn ex-partner Vicky een heel ander beeld op van het slachtoffer. “Hij was bijzonder manipulatief en kon erg gewelddadig uit de hoek komen”, vertelt Vicky, die getuigt over hoe hij helemaal de teugels kwijtraakte na hun relatiebreuk.
    Zwijndrecht, Brugge