Stef Bef vuurt eerste single af: bekijk hier de videoclip

Antwerpen -

Stef Bef, die tot voor enkele maanden in Katastroof zat, gooit het muzikaal over een heel andere boeg. Als Steven & De Tong lanceert hij op Wapenstilstand een anti-oorlogslied met een videoclip in eigen beheer.

Steven Boers stapte enkele maanden geleden uit de Antwerpse band Katastroof. Stef Bef werd na zijn vertrek Stef & De Tong. Sindsdien zat de Antwerpse artiest niet stil. Samen met cabaretière Els de Schepper schreef hij een boek en een theatershow, hij verkocht zijn schilderijen en dook de studio in voor een eerste single. ‘Mijnen Oorlog’ hekelt oorlogsgeweld.  

Wapenstilstand

“In eerste instantie wilde ik een andere song als eerste wapenfeit”, bekent Boers. “Een nummer dat meer in het genre ligt van mijn nieuwe band Stef & De Tong. Toen ik tijdens solo-optredens een akoestische versie zong van ‘Mijnen Oorlog’ waren de reacties erg lovend. 11 november leek me de ideale datum om het lied te lanceren.”

Een anti-oorlogslied uit de mond van iemand die tot voor kort vooral drinkliederen zong? “Ook bij Katastroof schreven wij veel serieuzere ballades. Het grootste verschil met mijn eerder werk zit in het muzikale. De orkestrale begeleiding is minutieus opgebouwd en voert het lied naar een climax. Wanneer ik ‘Mijnen Oorlog’ live speel, klinkt het als iets van Bob Dylan. Voor de opname wilde ik het grootser laten klinken. Ik werkte samen met producer Steven Jacobs en meestergitarist David Piedfort van de Cavern Studio. Zij voelen exact aan welke partijen ik waar wil horen. Aan David vroeg ik om ‘Brothers in Arms’ van Dire Straits in gedachten te houden tijdens de gitaarsolo’s.”

Bij het lied hoort een videoclip. “Volledig gedraaid in eigen beheer. Het is de eerste keer dat ik dat deed en het resultaat is veelbelovend. Ik kreeg al een aanvraag om een clip te draaien voor een beruchte band die onlangs met enkele personeelswissels te maken had (lacht).”

Je kan de volledige clip hier bekijken.

 ©  RR

“Mijnen Oorlog” is te beluisteren via de bekende streamingplatformen en de videoclip is te bekijken via YouTube en op stefendetong.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER