RV
Volledig scherm
© RV

Nooit kozen meer jongeren voor studierichting in gezondheidszorg

OnderwijsMeer en meer jongeren kiezen voor een zorg- en welzijnsopleiding. In de gezondheidsopleidingen bedraagt de globale stijging 2,7 procent tot 20.234 studenten. Specifiek voor verpleegkunde, wat ook het grootste knelpuntberoep is, is er een globale stijging met 2,4 procent met in het totaal 15.297 studenten. Dat blijkt uit cijfers van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).

6 reacties

  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Als je het enkel moet hebben van ideologie.. dan zijn ze al ver gekomen, wacht maar tot die groep begint met huis tuintje kindjes...dan zie je ze terug vallen als vliegen omdat ze hun lening niet kunnen betalen...
  • Sandra Colpaert

    2 jaar geleden
    Eerst zien hoeveel er van afstuderen. En blijven werken in de zorg.
  • leen hanssens

    2 jaar geleden
    Wanneer ze afgestudeerd zijn, zullen er teveel zijn.
  • Walter Bar

    2 jaar geleden
    Op zich niet slecht, maar velen denken nu dat het hoger loon zomaar komt. Verder zit je ook met een probleem dat zorg ook mensen van het onderwijs wegtrekt. Dit is ook een logische evolutie aangezien beide jobs enorm te vergelijken zijn qua profiel, werkdruk en verloning.
  • Katleen Gerrits

    2 jaar geleden
    Net zoals in de bouw... Eerst een tijdje werken in de zorg ook in de weekends en als ze ouder worden gaan ze ineens een andere weg in omdat ze beseffen dat ze worden uitgebuit. Combineer dat met overmoedige leidinggevenden die alles denken te weten (bij gebrek aan beter promoties) en hopla. Ze gaan op een ander minder werken en evenveel of meer verdienen.