©  RTBF

Minister Vandenbroucke: “Hopelijk vanaf januari kinderen van 6 tot 11 jaar vaccineren”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil vanaf januari beginnen met de vaccinatie van kinderen tussen 6 en 11 jaar. Dat zei hij donderdagavond op de Franstalige televisie.

Eline Debie

De minister was donderdagavond te gast bij Jeudi en prime op de RTBF. Hij sprak daar over de vaccinatieplanning. “Ik hoop dat we in januari kunnen beginnen met de vaccinatie van kinderen tussen 6 en 11 jaar”, zei Vandenbroucke daar. “We wachten op groen licht (van het Europees Geneesmiddelenbureau, red.). Als het mogelijk is, moeten we het naar mijn mening doen.”

De minister had het ook over de verplichte vaccinatie voor zorgverleners. “Dat is een heel dringende zaak. Vanaf 1 april 2022 wil ik dat geen enkele niet-gevaccineerde zorgverlener nog in contact kan komen met een patiënt.” Verplichte vaccinatie voor iedereen is volgens Vandenbroucke “nog niet voor morgen”.

Een combinatie van maatregelen

Volgens Vandenbroucke moet er op de twee fronten ingezet worden: de vaccinatiegraad verhogen en de viruscirculatie afremmen. Om dat tweede te doen, moeten we de gekende maatregelen gaan combineren, aldus de minister. “Bovenop de coronapas, zou een mondmasker opnieuw aanbevolen kunnen worden in de bioscoop, het theater of op andere openbare plaatsen. Dat noemen we het concept van het Covid Safe Ticket Plus.”

Vandenbroucke benadrukt echter dat er nog niets beslist is over nieuwe maatregelen. Volgende vrijdag komt het Overlegcomité samen om de situatie te bespreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER