Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stuivenberg weigert handdoek te gooien: “Ik blijf geloven in play-off 1”

Anderlecht uit, Club Brugge thuis, Westerlo uit. Niet alleen het peperdure puntenverlies tegen Charleroi, ook het loodzware programma is nefast voor de play-off 1-kansen van KRC Genk. Toch weigert coach Albert Stuivenberg de handdoek te gooien. “Zwaar is het al heel lang. Ik zie het verschil niet met STVV uit en Charleroi thuis. Ik blijf vol in onze kansen geloven.”

Marnik Geukens

Het was nochtans een flinke mokerslag, die Albert Stuivenberg moest incasseren. Vergelijkbaar met die van dinsdag 31 januari, toen zijn team op vergelijkbare manier zichzelf in de voet schoot in de halve finales van de beker tegen KV Oostende. Ook toen brak een gemiste strafschop Racing zuur op. “Strafschoppen worden nu eenmaal ook gemist, we zijn allemaal mensen“, aldus Stuivenberg. “Deze misser leek niet fataal, omdat we er daarna ook eentje omzetten. Maar als je dan die voorsprong, waar je zo hard hebt voor geknokt, binnen de minuut ziet verloren gaan, dan is dat verschrikkelijk zuur.”

Dom balverlies

Ook de manier waarop, was bijzonder pijnlijk. Het domme balverlies van Boëtius werd cash betaald. “Hij maakte een verkeerde keuze op een heel slecht moment. Maar dat betekent niet dat we daaruit een tegengoal moeten slikken. We moeten dringend lessen trekken uit deze fases. Want we waren gewaarschuwd én het was ons donderdag al eens overkomen. Toch kan ik alleen maar trots zijn op wat dit team wedstrijd na wedstrijd toont. We moesten enorm veel energie stoppen in het slopen van een muur, tegen een team dat extreem gedisciplineerd én fysiek sterk is. Toch creëerden we voldoende kansen en bleven we er vol voor gaan tot in de slotseconden.”

Charleroicoach Felice Mazzu flankeerde Stuivenberg op de persconferentie met een brede glimlach. “Dit is een goed resultaat voor Charleroi. Dankzij een goeie organisatie en met heel veel goesting hebben we dit over de streep getrokken. Genk speelt het beste voetbal van het land, hun balcirculatie is geweldig. Maar wij hebben daar onze wapens tegenover gezet: discipline en enorm veel werkkracht. We hadden zelfs nog met de drie punten aan de haal kunnen gaan. Of dat nu verdiend zou zijn of niet, dat telt niet in deze fase van de competitie. Weer sloegen we toe in de 86ste minuut, dat lukt ons keer op keer op karakter. Daarom verdienen we onze plaats in play-off 1. Maar we zijn er nog bijlange niet. Het makkelijkste programma? Wie durft dat in deze competitie te beweren?”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer