Geert Molenberghs.
Volledig scherm
Geert Molenberghs. © Photo News

Nederland koerst af op korte, milde lockdown. Ook een idee voor hier? Geert Molenberghs pleit vooral voor schrappen van grote events (zoals kerstmarkten)

UPDATEDe (ontslagnemende) Nederlandse regering komt vandaag/vrijdag vermoedelijk met de aankondiging van een korte, milde lockdown van drie weken. Is dat een ingreep die we ook in België moeten overwegen? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) lijkt alvast geen fan, zo geeft hij aan in een reactie bij HLN LIVE. Volgens hem moet er wel ingegrepen worden. Hij pleit voor een stop op grotere evenementen om de vierde golf van de coronavirusepidemie in te dijken. Zo is hij er ook voorstander van om de kerstmarkten niet te laten doorgaan.

135 reacties

  • Pieter martens

    2 jaar geleden
    Wat we zeker weten is dat het virus een avond en nachtvirus is en dat de kerstmarkten de grote boosdoeners zijn die trouwens nog niet begonnen zijn maar wat wil je als de linkse rakkers niet weten wanneer het Kerstmis is ,echt niet in de herfst hoor.
  • Dirk Sabbe

    2 jaar geleden
    Neem teminste een voorbeeld aan Oostenrijk
  • chris Van den Eede

    2 jaar geleden
    Komt er nu een booster of niet? Verplicht telewerken? Wat met dancings en grote concerten, bioscoop waar je toch een paar uren zit, enz? Als het virus houdt van samenscholingen dan zijn die toch te vermijden?
  • peter destoop

    2 jaar geleden
    iedereen kon zien dat de lichtjesshow in Gent er al teveel aan was. Weer een gemiste kans.
  • Ludo Van Damme

    2 jaar geleden
    Nederland zit overduidelijk met een jojo-effect.