PN
Volledig scherm
© PN

Roberto Martínez is Guy Thys voorbij: Duivels vijfde keer op rij naar EK of WK (maar Duitsland gaat al 26ste keer)

Rode DuivelsDe Rode Duivels hebben zich voor de vijfde keer op rij geplaatst voor een groot toernooi. Dat is een record, want eerder kon België zich slechts vier keer op rij kwalificeren voor een eindtoernooi. Dat gebeurde onder Guy Thys, die de Rode Duivels in 1980, 1982, 1984 en 1986 telkens naar het EK of het WK wist te loodsen.

14 reacties

  • eric debanne

    2 jaar geleden
    Voor mij blijft Guy theys de beste Belgische coach ooit ...👍 Met een minder generatie ( kwa talent voor de rest niets ! )en tegen grote landen gespeeld ...! Martinez komt nog niet aan zijn enkel Zelfs Wilmots was beter
  • Guy Dillen

    2 jaar geleden
    Guy Thys en Roberto Martinez kun je niet vergelijken, zijn verschillende generaties voetballers. Guy Thys deed het met een ploeg die op enkele uitzonderingen na niet in het buitenland speelde. Dan moest hij nog spelers missen die geschorst werden na een omkoopschandaal Standard - Waterschei. Martinez heeft het voordeel dat hij spelers kan selecteren bij topclubs.
  • charlie green

    2 jaar geleden
    2014 en 2016 was onder Marc Wilmots
  • Etienne Vanhoegaerden

    2 jaar geleden
    Heeft ook de meeste spelers aangebracht bij de ploeg. De meeste spelen dan nog geen minuut en verdwenen dan terug en sommige vind hij terug van onder een steen (origi) en die krijgt dan toch minuten. Voor bewezen diensten in het verleden.
  • Rik Cappelle

    2 jaar geleden
    Caes ge moet u wel eerst plaatsen hé jongen om achteraf tevreden te kunnen zijn. Hahaha