Fietsdief die eerder oudere dame had beroofd op heterdaad betrapt

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft donderdag een 41-jarige fietsendief opgepakt na een korte achtervolging in het Schipperskwartier. De man had ook een gestolen smartphone van een 71-jarige vrouw bij zich.

De terreinofficier van de Antwerpse politie passeerde donderdagvoormiddag het Falconplein tijdens zijn patrouille. “Zijn aandacht werd onmiddellijk getrokken door een man die zich verdacht gedroeg aan de fietsenstalling”, vertelt woordvoerder Sven Lommaert van de Antwerpse politie. “Hij sprak de man aan die voorovergebogen aan de fietsen aan het prutsen was. De verdachte kwam in de richting van het politievoertuig en vroeg de weg naar de Provinciestraat.”

De politie liet zich niet afleiden en vroeg wat de man aan de fietsenstalling deed. “Hierop nam hij de benen in de richting van de Verversrui, achtervolgd door de commissaris”, aldus Lommaert. “In de Villa Tinto deed hij zijn jas uit en in de Schippersstraat ging hij onopvallend naast een andere man staan.”

Zijn list mislukte en de terreinofficier en een toegesneld snelleresponsteam pakten de 41-jarige man op. Hij werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiekantoor en bleek in het bezit van een smartphone. Die had hij eerder die ochtend gestolen van een 71-jarige vrouw, die op dat moment aangifte deed van de diefstal in het kantoor aan de Oudaan. “De man wordt vrijdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter”, zegt de politie nog.

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER