Schoppen, spugen, slaan: vrouw gaat door het lint tegen politie na fuif, zelfs combi moet het ontgelden

De feiten vonden op 23 oktober plaats na een fuif in De Boare. © jhm

De Panne -

Een 25-jarige vrouw uit De Panne heeft zich drie weken geleden zwaar misdragen na een fuif in dienstencentrum De Boare in De Panne. E.V. ging compleet door het lint tegen de politie. Ze sloeg, schopte en bespuwde hen meermaals.

Jelle Houwen

Tijdens de fuif in de nacht van 22 op 23 oktober werd de politie Westkust meermaals opgeroepen voor schermutselingen. Om 2.23 uur ontspoorde dat helemaal. “De politie werd opgeroepen voor een vechtpartij en wou de broer van E.V. bestuurlijk aanhouden”, sprak de procureur. “Dat was tegen haar zin waardoor ze enorm begon te roepen en tieren. Ze riep dat de politie ‘klootzakken’ waren en ze hen in elkaar ging slaan. Ze begon ook omstaanders op te hitsen tegen de politie. Uiteindelijk werd ze opgepakt, maar daarbij ging ze compleet door het lint. Ondanks de heropflakkering van corona spuwde ze naar de politie, trok een van hen aan de haren, wilde ze slaan en schopte een politieman tegen het been. Ook in de combi ging ze verder en sloeg ze op het glas. In het commissariaat vroeg ze om de commissaris te kunnen spreken, wat geweigerd werd. Daarop begon ze weer te spuwen en te slaan. Volgens haar heeft ze zich enkel verweerd omdat ze dacht gewurgd te worden. E.V. kreeg in mei al eens zes maanden cel voor een gelijkaardig incident met een corona-overtreding, maar leerde haar les dus niet.”

E.V. liet verstek op haar proces. Ze riskeert 12 maanden cel en een boete. De vier politiemensen die betrokken waren vragen elk 500 euro morele schadevergoeding.

Vonnis op 10 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen