Peter Mertens geeft zijn voorzitterschap bij PVDA in december door aan zijn opvolger. Wie dat wordt, is nog geen uitgemaakte zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Mertens geeft zijn voorzitterschap bij PVDA in december door aan zijn opvolger. Wie dat wordt, is nog geen uitgemaakte zaak. © Tessa Kraan

Peter Mertens maakte PVDA groot, maar is straks geen voorzitter meer: “Luisteren naar de mensen, dát is de eerste revolutionaire daad”

Antwerpen“Voor ik de fakkel kon doorgeven, moest er een sterke ploeg staan met veel jong talent. In 2019 wist ik dat die équipe zich aandiende.” Na 13 jaar houdt Peter Mertens (51) het bekeken als PVDA-voorzitter. Zijn palmares blinkt: van nul naar 43 verkozenen in vijf parlementen én dertig maal meer leden. In Antwerpen blijft hij fractieleider. “Maar ik sluit niet uit dat iemand anders er de lijst trekt in 2024.”

  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen
  2. NET OPEN. Een gezonde geest in een gezond lichaam bij Recovery Lab in Berchem: “Door passief op een kinetafel te liggen, word je niet beter”
    PREMIUM

    NET OPEN. Een gezonde geest in een gezond lichaam bij Recovery Lab in Berchem: “Door passief op een kinetafel te liggen, word je niet beter”

    Een multidisciplinaire aanpak met kinesisten en osteopaten in dezelfde praktijk zie je wel vaker, maar in het nieuwe ‘Recovery Lab’ in Berchem is de aanpak wel heel breed. Momenteel kan je er naast kinesitherapie en osteopathie al yogalessen volgen maar op termijn wil men er ook een psycholoog en zelfs een loopbaanbegeleider aanbieden. “Het doel is dat we íedereen met élk probleem kunnen opvangen, en niet meer hoeven door te verwijzen.”
    Berchem