Minister Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Minister Frank Vandenbroucke. © Belga

Minister Vandenbroucke pleit voor mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en strengere controle op huidige maatregelen

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en een strengere controle op de huidige maatregelen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Erika Vlieghe, voorzitter van de GEMS, lijkt op dezelfde lijn te zitten.

86 reacties

  • Peter Sysmans

    2 jaar geleden
    Vandenbroucke, had jij geen weddenschap afgesloten? "Als het niet lukt mag u op mij schieten", dat zijn uw woorden. Wel het is niet gelukt, welk kaliber heb je het liefste?
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Studies zeggen dat de kans om gehospitaliseerd te geraken voor gevaccineerden is 0,01%. Voor niet-gevaccineerden is dat 0,89%. Wanneer komt de ratio terug. Schaal de bedden en het personeel op voor de hospitalen en stop met mensen tegen mekaar op te zetten en iedereen te vaccineren. Boosters zijn bewezen gevaarlijk en niet wetenschappelijk. Israëlische studies wijzen duidelijk uit dat natuurlijke immuniteit beter beschermt dan vaccinaties en boosters. Wanneer vertellen ze hier de waarheid!?
  • Jennifer Peeters

    2 jaar geleden
    Totaal onbekwaam zijn deze regeringen. Wachten, wachten, nietwaar VDB? Jullie spelen met onze gezondheid. Neem eens een voorbeeld aan Nederland, Oostenrijk en het zuiden van Europa.
  • Eddy red roc

    2 jaar geleden
    De angstpropaganda moet in leven worden gehouden, bedankt FVDB doe zo verder en verwoest de gezondheid van onze kinderen
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Zo'hn masker gaat bij een negenjarige of ouder, in de boekentas, wordt een hele dag gedrazgen en verhuist 's avonds terug in die boekentas. En da
  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. Opnieuw naar een lockdown? Over één zaak is iedereen in de zorgsector het eens tijdens vierde golf: “Met huidige regels komen we er niet”
    PREMIUM

    Opnieuw naar een lockdown? Over één zaak is iedereen in de zorgsector het eens tijdens vierde golf: “Met huidige regels komen we er niet”

    De druk op de ziekenhuizen neemt verder toe. Er liggen nu al meer covidpatiënten in de ziekenhuizen dan door statistici verwacht werd op de piek van de vierde golf. Maar die piek hebben we nog niet bereikt. En wanneer die komt, weten we ook niet. In Nederland is de situatie voorlopig iets beter, al evolueert die in dezelfde richting. De Nederlandse expertengroep OMT vindt daarom de tijd rijp om twee weken lang evenementen te schrappen, bioscopen en theaters te sluiten, en sluitingstijden en groepsgrootte in de horeca te beperken. Experts van de Belgische expertengroep zijn geen voorstander van zulke drastische maatregelen, al zijn ze het er wel over eens dat de huidige regels niet volstaan.