©  Isosport

Onbeschikbare Dennis Praet enige afwezige op training bij Rode Duivels

Dennis Praet, waarvan bondscoach Roberto Martinez al had aangegeven dat hij niet beschikbaar zal zijn zaterdag tegen Estland, was vrijdagavond in het trainingscomplex in Tubeke de enige afwezige bij de Rode Duivels.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Donderdag trainden Praet, Thibaut Courtois en Christian Benteke individueel, waarna Martinez in de namiddag aankondigde dat de speler van Torino niet klaar zou geraken voor zaterdag. Het is evenwel niets ernstigs en de Spanjaard hoopt op hem te kunnen rekenen dinsdag tegen Wales. Courtois en Benteke volgden een individueel programma in samenspraak met hun clubs maar zijn beiden speelklaar. De basisplaats van Benteke werd ondertussen bevestigd.

Martinez liet woensdag weten dat Toby Alderweireld er evenmin bij is en heeft zo 22 veldspelers en 4 keepers ter beschikking. Romelu Lukaku, Michy Batshuayi en Jérémy Doku gaven eerder al forfait met blessures en Thomas Vermaelen mocht omwille van de geldende coronamaatregelen in Japan niet afreizen.

De afwezigheid van Youri Tielemans werd niet officieel bevestigd door de Belgische voetbalbond. De Leicester-middenvelder viel afgelopen zondag geblesseerd uit op bezoek bij Leeds. Volgens verschillende Belgische media zou hij om en bij de drie weken uit de roulatie zijn.