EPA
Volledig scherm
© EPA

LIVE. Britse expert: "Bij ons allicht geen lockdown in winter omdat hoge besmettingscijfers immuniteit gesterkt hebben”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en een strengere controle op de huidige maatregelen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. In Nederland gelden vanaf vanavond voor minstens drie weken strengere maatregelen om het aantal coronabesmettingen in het land terug te dringen. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.

44 reacties

  • Wendy Vandereyken

    2 jaar geleden
    Of we nu willen of niet, we zullen met corona moeten leren leven. Het is er nu en zal nooit meer weggaan. Lockdowns zijn slechts een zeer tijdelijke remedie om de besmettingen af te remmen, maar daarna begint alles weer opnieuw. Regelmatig vaccineren zoals met het griepvaccin gebeurt, zal de enige manier zijn om ons leven enigszins normaal te kunnen verderzetten.
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Natuurlijk werken mondmaskers niet...hetv grootste deel weet niet eens hoe ze het moeten opzetten en de andere groep de kt dat de regels mogen "aangepast" worden omdat ze geprikt zijn...ik heb nog niet veel mensen gezien die hun masker CORRECT dragen en dan nog eens de andere regels respecteerde...en dan zwijg ik nog over die "huis tuin en knutsel maskers "...
  • Marga Printemps

    2 jaar geleden
    De EudraVigilance-database geeft aan dat er op 17 juli 2021 18.928 doden en 1.823.219 verwondingen zijn gemeld na de injectie van vier experimentele doses COVID-19. Dus hoe hoog deze cijfers ook zijn, ze weerspiegelen NIET heel Europa. Er wordt aangenomen dat het werkelijke aantal mensen dat in Europa is overleden of gewond is geraakt als gevolg van COVID-19-injecties veel hoger is dan wat we hier rapporteren. Van het totaal aantal geregistreerde verwondingen is de helft (904.609) ernstig gewond
  • Tony Pauwels

    2 jaar geleden
    Een nieuwe lockdown zal het virus niet buiten houden, maar slechts tijdelijk verminderen. Eens de lockdown opgeheven gaan de grenzen weer open (ik veronderstel dat deze tijdens een lockdown toch dichtgaan?), en wordt het weer vrolijk door reizigers binnen gehaald. Dat leerde 2020 ons al. Nu is het te laat. Het virus IS verspreid en blijft hier. Leer er nu maar mee leven.
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Mensen spreek dat toch niet uit, dat lockdown deprimerend woord ! Het land kan dit niet meer aan, de staat kan niet blijven steun betalen, de economische cirkel moet rond blijven gaan, de ontwikkeling moet doorgaan, scholen en universiteiten moeten kunnen doorgaan. Wees realistisch. We moeten erdoor met zo min mogelijk schade !