Archiefbeeld. © Victoriano Moreno

Bestuurder uitzonderlijk transport rijdt met te hoge lading Waaslandtunnel in en moet 1.300 euro boete betalen

Antwerpen -

Een uitzonderlijk transport met te hoge lading is vrijdag de Waaslandtunnel ingereden. De verkeerspolitie hield de chauffeur aan de uitgang van de tunnel tegen en stelde verschillende overtredingen vast. In totaal werd er voor 1.300 euro aan boetes geïnd.

nelo

“Een voorbijganger had vrijdag gezien hoe een uitzonderlijk transport, geladen met trucks, de Waaslandtunnel was ingereden op Linkeroever”, legt politiewoordvoerder Wouter Bruyns uit. “De lading was te hoog waardoor die tegen het plafond van de tunnel schuurde.”

Aan de uitgang van de tunnel is de combinatie opgewacht door de verkeerspolitie voor controle. Zij stelden volgende overtredingen vast: het negeren van de tonnagebeperking in de Waaslandtunnel, de bestuurder droeg zijn veiligheidsgordel niet, de reisweg van het uitzonderlijk transport werd vooraf niet verkend en het voertuig beschikte niet over een geldige vergunning voor dit type lading.

“Er is voor meer dan 1.300 euro aan boetes geïnd”, zegt Bruyns. “Het transport kon pas verdergezet worden eens alle inbreuken geregulariseerd werden.”

Tunnel niet beschadigd

De politie heeft de tunnel gecontroleerd maar die raakte niet beschadigd. Dat kon niet gezegd worden van de lading. “De nieuwe trekkers raakten beschadigd aan de uitlaat bovenaan aan de achterzijde van de cabine”, aldus Bruyns.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER