Photo news / Belga / VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo news / Belga / VRT

BV's geven hun mening over het klimaat: “Fantastisch dat mensen als Anuna De Wever en Greta Thunberg hun stem laten horen”

ShowbizzAnuna De Wever (20) kan op flink wat commentaar rekenen na een uitspraak op de klimaatmars in Gent. Het Vlaamse boegbeeld van Youth for Climate liet zich voor de camera ontvallen dat het “geen zin” heeft ‘”om op school te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”. Het regende meteen kritiek. En veel mensen pleiten ervoor om in het weekend, niet in de week, op straat te komen voor het klimaat.

79 reacties

  • leon neefs

    2 jaar geleden
    Leon Neefs. Het is bij die BV’s toch ook maar te doen om eens speciaal in de kijker te komen.
  • Freddy Van Kerckhove

    2 jaar geleden
    Niet omdat de BV dit fantastisch vinden dat iedereen dit fantastisch vind
  • Chris Boog

    2 jaar geleden
    Laat het klimaat maar over aan de grote landen. België heeft daar geen geld voor. Plus op wereldniveau zou onze bijdrage niks uit maken. En dat laatste is bewezen.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    En deze kabinetsformatie? Daar is een nieuwe truc bedacht, gezien de al zeer té hoge belastingdruk is het lastig om al die miljarden aan leuke dingen voor het klimaat via nog hogere belastingen te vangen van de bevolking. Niet getreurd, we gaan het lenen! Dan hoeven we het nu niet te belasten. Leuk gevonden, in dit geval komt de rekening letterlijk na de zondvloed: te betalen door onze kinderen die in armoede en ellende leven. Hee, moesten we het klimaat niet tegenhouden vanwege onze kinderen?
  • Peter Soenen

    2 jaar geleden
    als je ziet dat 'blablabla' de uitleg wordt ; dat de groenen dit waardevol verkiezingsinstrument voor hun kar spannen en een dikke job geven - daar brandt de lamp, zeker niet in de voorgekauwde teksten die ADW graag overal uitspuwt ; dat volwassen mensen zouden moeten luisteren naar meisjes van 15jr die ondertussen iets ouder zijn en door hun duizenden volgers zichzelf verrijken is niet de oplossing voor de klimaatopwarming, wel Zuiderse landen die natuurlijke rijkdommen misbruiken