Steun uit onverwachte hoek voor Conner Rousseau (Vooruit) na haatberichten: “Aan alle haters, spoel uw mond”

Zaterdag belandde Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in het ziekenhuis voor een dringende ingreep aan de nieren. Dat is nooit leuk, maar dat het zijn verjaardag was, maakte het voor de politicus nog een tikkeltje erger. “Een verjaardag in mineur”, postte hij op sociale media. Naast de vele steunbetuigingen volgden er ook heel wat haatberichten. “Eindelijk de euthanasiespuit voor hem”, “Dit maakt mijn dag goed”, klonk het.

David Van Turnhout

Het was Eloïs Rousseau, de zus van Conner, die op Twitter de kat de bel aanbond. “Ik ben razend,verdrietig, maar vooral teleurgesteld. Mensen lachen omdat mijn broer opgenomen is op spoed. De reacties van sommige mensen zijn walgelijk. Ik vraag niet om op hem te stemmen en 100% eens te zijn met zijn politieke standpunten. Ik vraag gewoon RESPECT! #ArmVlaanderen”, schreef ze.

LEES OOK: Conner Rousseau met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Dat je het politiek niet met iemand eens hoeft te zijn om menselijk te blijven, bewijzen verschillende reacties uit onverwachte hoek. Zo nam N-VA-Kamerlid Theo Francken het op voor de zieke Vooruit-politicus. “Aan alle haters, ga uw mond spoelen. Of ga naar de hoogmis om 10u”, tweette hij. Lorin Parys (N-VA) vroeg “iedereen die niets fijns te zeggen heeft vandaag” om zich in te houden.

“Deze reacties zijn echt laf", zei partijgenoot en federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke in het VTM Nieuws. Vandenbroucke maande zijn voorzitter nu vooral aan om het nog even rustig aan te doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER