In een loods in Balen werd een cannabisplantage ontdekt. © Joren De Weerdt

Brand in loods brengt grote cannabisplantage aan het licht

Balen -

In een loods van een bedrijfsgebouw aan de Puttestraat in Balen kwam in de nacht van zaterdag op zondag een plantage met 1.500 cannabisplanten aan het licht. De speurders ontdekten de plantage na een brand in de loods.

De brandweer rukte zaterdag omstreeks middernacht uit voor een brand in een loods in de Puttestraat in Balen. Het vuur was snel onder controle, maar de hulpverleners stootten in het gebouw op een cannabisplantage.

“In de loods stond een professioneel uitgeruste plantage met ongeveer 1.500 cannabisplanten”, zegt Lieselotte Claessens van het parket in Antwerpen. “Het parket is onmiddellijk op de hoogte gebracht en het labo kwam ter plaatse voor verder sporenonderzoek.”

De loods, die onderdeel uitmaakt van een bedrijvenpark, is verzegeld. De speurders proberen na te gaan wie de plantage heeft geïnstalleerd en ook hoe lang die er al stond. “Het is voorlopig nog niet duidelijk wat de brand heeft veroorzaakt en wie verantwoordelijk is voor de plantage. Het onderzoek naar de mogelijke betrokkenen wordt verdergezet”, aldus de parketwoordvoerster. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER