Simone Schoofs tussen een paar van haar berenknuffels die ze allemaal graag ziet.
Volledig scherm
PREMIUM
Simone Schoofs tussen een paar van haar berenknuffels die ze allemaal graag ziet. © Tessa Kraan

Het aandoenlijke verhaal achter de enorme collectie teddy’s van Simone Schoofs (85): “Mijn beren vingen het gemis aan kinderen en echte liefde op”

Het loopt storm voor de 650 teddyberen die de Antwerpse Simone Schoofs van de hand gaat doen. Maar tegelijkertijd breekt dat ook haar hart. “Want die pluchen beren hebben gemaakt dat ik het leven aankon”, zegt ze daarvan. “Mijn beren compenseerden het gemis aan kinderen en echte liefde van mijn man.” Een nieuwe thuis zoeken voor haar beren is een noodzaak, en niet eens een financiële. “Ik ga te hard achteruit nu.”

8 reacties

  • Theo Van Hoof

    2 jaar geleden
    Denk je echt dat alleen geld er gaat voor zorgen dat de beren een goede thuis krijgen Tamsin Andersen? Iemand met een echt hart voor beren krijgt het niet over zijn hart er ook maar 1 weg te doen. Het mooiste zou zijn dat de gemeente of het speelgoedmuseum de collectie overneemt. Net zoals met de treinen verzameling van wijlen Pieter Nombluez is gebeurd in Heist op den Berg.
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Beertjes zijn zoals de honden en katten. Ik denk, dat niet één kind, dat nu volwassen is zijn of haar beertje van destijds vergeten is. Velen koesteren het op rijpere leeftijd nog steeds. Het waren de vaste compagnons in bed en de grote trooster bij intens verdriet.
  • eli bosch

    2 jaar geleden
    Mooie collectie. Op emotionele waarde valt geen prijs te kleven.
  • Theo Van Hoof

    2 jaar geleden
    Een passie voor beren, je kan het niet uitleggen. Het is iets wat je pakt en het gaat nooit meer weg. Zelf heb ik er een 60-tal. Van goedkoop tot duurdere hand gemaakten. Ze moeten wel 'iets' hebben. Via via geraakte ik ook aan originele droomfabriek beertjes.
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Als mevrouw al zolang beren zamelt zullen er wel tussen zitten van Steiff (knop in de oor) wel zo'n beren zijn een kapitaal waard ,zeer zeker de oude dus hoop voor mevrouw dat ze ook de faire prijs ervoor krijgt .