Papegaai Rambo was speciaal opgeleid om vrij rond te vliegen.
Volledig scherm
Papegaai Rambo was speciaal opgeleid om vrij rond te vliegen. © rv

Jager die papegaai Rambo uit de lucht schoot, moet eigenaar 7.500 euro: “Nu is het zaak om zijn jachtvergunning ook te laten intrekken.”

Malle/AntwerpenJager Patrick V. zal afscheid moeten nemen van zijn jachtwapen. Daarnaast krijgt hij een boete van 4.000 euro met uitstel en moet hij Joseph Verdyck een schadevergoeding van 7.250 euro betalen. De reden? Op 29 december 2018 schoot hij diens papegaai Rambo dood terwijl het beestje onder toezicht van zijn baasje op een weide aan het rondvliegen was. “Deze man is niet geschikt om te jagen”

  1. Hilde (64) ziet nest slechtvalken live op webcam één voor één sterven: “Dat laatste kuikentje was een vechtertje...”
    PREMIUM

    Hilde (64) ziet nest slechtval­ken live op webcam één voor één sterven: “Dat laatste kuikentje was een vechtertje...”

    “De vader bracht altijd voedsel, maar de moeder gaf het niet aan haar kleintjes en at het zelf op.” Hilde Eykens, een vrouw van 64 met een hart voor dieren, volgde live het broedproces van een koppeltje slechtvalken in de toren van Agfa in Mortsel, toen ze zag dat de kuikentjes één voor één stierven. Ze waarschuwde de valkenvereniging maar niemand greep in. “Het is niet prettig om dit online te zien, maar het is wel de harde realiteit”, zegt Marc Hofman van Agfa.
    Antwerpen
  2. 6 jaar cel voor lid van motorbende dat bejaard koppel thuis aanviel om schuld van hun zoon te innen: “Helft van 12 miljoen euro was voor mij”
    PREMIUM
    UPDATE

    6 jaar cel voor lid van motorbende dat bejaard koppel thuis aanviel om schuld van hun zoon te innen: “Helft van 12 miljoen euro was voor mij”

    Zes jaar cel, dat is de straf die Nestoras K. uit Ravels vandaag mag toevoegen aan zijn strafblad. De reden? Een brutale home-invasion bij een bejaard koppel in Brasschaat. Een Kempense zakenman had nog 12 miljoen euro te goed van hun zoon en K., die banden heeft met motorbende Satudarah, ging die schulden ‘innen’. “Het slachtoffer zou zelf voorgesteld hebben om de inhoud van de kluis mee te geven”, stelde K.’s advocate. Ook deze keer was hij niet aanwezig in de rechtbank, aangezien hij twee maanden geleden zijn enkelband doorknipte en ervandoor ging.
    Antwerpen