In de Balansstraat is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken in een serviceflat. © Google Street View

Bewoonster serviceflat (67) in levensgevaar na brand

Antwerpen -

In de Balansstraat is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken in een serviceflat. De brandweer trof de bewoonster (67) bewusteloos aan in haar flat. Ze werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

nelo

De brand brak uit rond 1 uur in een serviceflat op de tweede verdieping van het dienstencentrum Hof ter Beke, in de Balansstraat in Antwerpen. “De brandweer kwam snel ter plaatse en vond in de dikke rook de bewoonster van de flat”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “De vrouw van 67 is overgedragen aan de medische diensten en met levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.”

Omdat er in het zorgcentrum honderden bejaarden verblijven, hielden de hulpdiensten rekening met een grootschalige evacuatie. “Maar omdat de brand beperkt bleef tot één kamer, konden de andere bewoners ongedeerd in hun woning blijven”, aldus Bruyns.

De brandweer zorgde na het blussen voor een grondige verluchting van gebouw. De schade bleef beperkt tot het betrokken appartement. Het gerechtelijk lab komt maandag ter plaatse om de precieze oorzaak vast te stellen. De politie gaat uit van onopzettelijke brandstichting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER