De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko
Volledig scherm
De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko © epa

Europese buitenlandministers verscherpen sanctieregime tegen Minsk

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie hebben maandag de lijst met criteria uitgebreid op basis waarvan sancties getroffen kunnen worden tegen het regime van de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko. Concreet zullen nu ook personen en organisaties die actief meewerken aan de illegale overschrijding van de Europese buitengrens door migranten gesanctioneerd kunnen worden.

5 reacties

  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Sancties hebben nooit iets opgeleverd alleen ellende voor de onschuldige mensen ginder, de elite die het voor het zeggen hebben voelen daar toch nooit iets van. Daarbij het is hun land hun probleem wanneer gaat de EU zich bezighouden met onze problemen in plaats van die van heel de wereld te willen oplossen.
  • jan wuyts

    2 jaar geleden
    gegarandeerd dat Europa aan het kortste eind gaat trekken het humanitaire is voor rekening van Loekasjenko die heeft de migranten binnengehaald Europa ziet dat anders en zullen wij weldra met die migrantenstroom zitten.
  • Frank Janssens

    2 jaar geleden
    Sancties leiden tot contra-sancties, net als actie leidt tot reactie. Dit is gezond boerenverstand waar de EU geen benul van heeft; de eurocraten leven in een ivoren toren en laten het gewone volk de gevolgen dragen.
  • Jan vanderwallen

    2 jaar geleden
    Nu pas ? In elk geval zullen ze nu bij de EU waarschijnlijk één les geleerd hebben : wie geen binnengrenzen heeft moet zijn buitengrenzen onder controle hebben of je lidstaten gaan grommen.
  • Marc Verdonck

    2 jaar geleden
    Hij zal er nog tienduizenden overvliegen in samenspraak met Rusland, de EU zal ze ongetwijfeld binnenlaten waarna een nieuwe lading volgt. Eer de sancties worden uitgevoerd of pijn doen is Loekasjenko 10 jaar ouder zo werkt de besluitvorming in de EU en de rest van de wereld weet dat.