Google maps

Onderzoek naar mogelijke aanranding jonge vrouw aan discotheek in Brussel

Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend naar een mogelijke aanranding van een jonge vrouw. Zij zou in een Brusselse discotheek aan het centraal station naar buiten zijn gegaan met een onbekende man die haar heeft aangerand. Dat nieuws bracht de zus van het mogelijke slachtoffer naar buiten. Vanmorgen heeft de politie een verdachte opgepakt voor de mogelijke verkrachting. 

Het Parket van  Brussel bevestigt dat er een onderzoek is geopend naar een mogelijke aanranding afgelopen weekend. Een jonge vrouw zou slachtoffer geworden zijn van seksueel misbruik aan een nachtclub in de Duquesnoystraat, aan het centraal station van Brussel. De zus van het mogelijke slachtoffer vertelt op sociale media hoe ze haar beneveld naar buiten zag stappen met een onbekende man. De man zou haar vervolgens hebben aangerand. Het slachtoffer zou intussen zijn opgevangen in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel.  

Verdachte opgepakt

Vanmorgen heeft de politie een verdachte opgepakt voor de mogelijke verkrachting. "Onderzoek heeft deze ochtend naar de identificatie van de mogelijke dader geleid", zegt het Brusselse parket. "De man wordt door de politiediensten verhoord. Het parket zal daarna beslissen over de richting van het dossier binnen de 48 uur. In het belang van het onderzoek zal het parket geen verdere commentaar geven."

Verkeerde verdachte

Zondagavond werd ook al een mogelijke verdachte opgepakt, nadat op sociale media beelden opdoken van een arrestatie zondagochtend in een ondergrondse parkeergarage in Brussel. Omstaanders herkenden er een man die in de nacht van zaterdag op zondag een vrouw zou hebben aangerand in de buurt van de nachtclub. De politie bevestigt dat ze ter plaatse kwam omdat een man werd aangewezen als de dader van de aanranding. De verdachte werd van zijn vrijheid beroofd, maar snel vrijgelaten omdat er geen elementen waren die hem konden linken aan de feiten. Het is nu wachten op het onderzoek van het Brusselse parket. 

Meest gelezen