Een coronapatiënt wordt omringd door medisch personeel in het ziekenhuis. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een coronapatiënt wordt omringd door medisch personeel in het ziekenhuis. Archiefbeeld. © Reuters

ONZE OPINIE. Getater door elkaar zorgt niet voor duidelijkheid, noch voor een breder draagvlak of meer vertrouwen

Is het omdat Belgen chaos gewoon zijn? Is het omdat we opgroeien in een ingewikkeld land dat sommigen denken dat Belgen tegen wat herrie kunnen? Experts en politici losten elkaar de voorbije dagen af alsof ze deelnamen aan een estafette. Het duizelt, als je alle meningen over de vierde golf moet volgen. Nekpijn krijg je van het rondkijken wie wat precies ergens zei. Hoofdpijn van wat de oplossing dan moet zijn. 

6 reacties

  • jan boden

    2 jaar geleden
    Alleen politici beschikken over het alleenrecht om zonder kennis van zaken te komen tateren.
  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Voor de meeste burgers is het duidelijk dat de regeringsleiders het niet kunnen. De Croo heeft niet de macht of durf. We blijven dus ronddraaien als op een paardemolen en niemand van onze leiders trekt aan de flos door recht te staan.
  • Francis Beckers

    2 jaar geleden
    Een korte maar VOLLEDIGE lockdown voor iedereen is de enige juiste oplossing. Dan hoeft niet iedereen te klagen en te beweren dat ze zogezegd coronaproef handelen terwijl de cijfers drastisch stijgen. Stop onmiddellijk met lichtfeesten,bierproeverijen,voetbalsupporters en alle andere evenementen waar duizenden mensen samen komen. Maar daar is politieke moed voor nodig en dat is nu juist het enige wat we missen.
  • Michel Werbrouck

    2 jaar geleden
    Volledig juist. Dit is de eerste keer dat ik een gefundeerde maar volledig juiste opmerking lees. Eindelijk. Ik hoop dat de politiek dit leest.
  • leopold van heurck

    2 jaar geleden
    Alles op slot punt ,denk aan de mensen in de zorg.