Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Mondmaskers binnen verplicht voor kinderen vanaf 9 jaar? “PS wil er niet van weten”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft beslist om het Overlegcomité, dat normaal gepland stond voor vrijdag, te vervroegen naar morgen. Gisteravond heeft het kernkabinet beslist dat werknemers verplicht vier dagen per week thuis moeten werken. Ook moet zorgpersoneel zich verplicht laten vaccineren: wie op 1 april niet is gevaccineerd, krijgt z'n ontslag. Herlees al het nieuws over het coronavirus van dinsdag 16 november in dit liveblog.

200 reacties

  • Jean Vangronsvelt

    2 jaar geleden
    Waar recht een onrecht is ,is verzet een verplichting
  • arlette Strumane

    2 jaar geleden
    Jarenlange "witte woede" heeft men genegeerd , jarenlang bespaard op ziekenhuisbedden en personeel . Mensen met onderliggende aandoeningen heeft men ingeënt met het minst effectieve vaccin Astra Zeneca ( dank u Beke) dat na 6 maand nog maar 13 % efficiëntie heeft ! DEZE mensen belanden nu in het ziekenhuis , dit is geen kwestie van gevaccineerd of niet , dit is het resultaat van een jarenlang falend beleid .
  • Patrick Duyck

    2 jaar geleden
    Stop.met maatregels om jullie volgende verkiez8ng veilig te stellen ,en doe wat van jullie wordt verwacht
  • Bart De Bondt

    2 jaar geleden
    Gewoon gezond verstand gebruiken. Stop met het gebruik van de dubbel gevouwen zakdoekjes aka chirurgische maskers. Verplicht het gebruik van FFP2 maskers in de publieke binnenruimte/openbaarvervoer/werkvloer waar geen afstand kan worden gehouden en ontneem de parlementaire onschendbaarheid van Ben Weyts. Iedereen weet dat de scholen de motor zijn en dit al meer dan 100 jaar. Zoek maar eens de maatregelen op tegen de spaanse griep!
  • Roger Roothooft

    2 jaar geleden
    Heren politiekers geef ons vlug de kans om ons voor jullie beleid te belonen