©  REUTERS

Meghan Markle klaagt over leven als royal in gelekte mails: “Over slechts één ding heb ik controle”

Er was één ding waar Meghan Markle als Britse royal controle over had: dat ze geen styliste wilde en zelf bepaalde hoe ze eruitzag. Dat blijkt uit e-mails en sms’en naar haar voormalige perschef Jason Knauf, die alles als bewijsmateriaal indiende voor de rechtszaak die momenteel in beroep behandeld wordt rond Markle en The mail on sunday.

De zaak draait rond de publicatie van een brief die Meghan Markle in 2018 aan haar vader had geschreven, waarin ze hem vroeg om niet langer te spreken met de Britse tabloids. Delen uit die brief werden door The mail on sunday gepubliceerd, waarna de royal een klacht indiende tegen de krant voor het schenden van haar privacy. De rechtbank ging akkoord met die klacht en droeg de krant op om excuses te publiceren. Maar The mail on sunday ging in beroep. Die zaak wordt op dit moment in hoger beroep behandeld.

LEES OOK. Voormalige perschef Meghan Markle brengt haar geloofwaardigheid aan het wankelen tijdens rechtszaak

Centraal in het proces in beroep staat haar voormalige perschef Jason Knauf. Die is van kamp veranderd en bracht Markle vorige week in diskrediet door de omstandigheden waarin de brief verzonden werd te schetsen. Nu heeft hij in de rechtbank ook een schuif opengetrokken met e-mails en sms’en die Markle naar hem gestuurd heeft, zo vernam The sun, waaruit moet blijken dat zij goed wist dat er een biografie over haar geschreven werd en dat ze er zelfs aan meegewerkt heeft. Het gaat om Finding freedom, een boek over het getrouwde leven van Harry en Meghan. De twee royals beweerden in het verleden al geregeld niet te hebben meegewerkt aan het boek.

In de mails die Knauf openbaarde, reageert Markle onder meer op de kritiek die ze kreeg omdat ze een stylist in dienst zou hebben. Die kwam er nadat die vermeende stylist zelf getweet had dat hij haar stylist was. "Je weet hoe frustrerend ik dat verhaal rond die stylist vind”, schreef ze naar Knauf. “Want dat is het enige ding waar ik nog enige controle over heb: mijn persoonlijke styling. Omdat we gevraagd worden mee te werken aan die biografie, waar ik me niet goed bij voel, moeten we die man zo snel mogelijk briefen. Hij wordt op meerdere plaatsen geciteerd en een autoriteit genoemd, maar wat hij zegt is gewoon niet waar.”

De getuigenis van Knauf zou wel eens heel slecht nieuws kunnen zijn voor Markle. Het bewijsmateriaal dat hij aanbrengt – de sms’en en e-mails – is tegenstrijdig met enkele verklaringen van Markle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer