Het Pfizer-logo aan het hoofdkwartier in New York
Volledig scherm
Het Pfizer-logo aan het hoofdkwartier in New York © AP

Pfizer vraagt Amerikaanse goedkeuring voor anticoronapil

Pfizer heeft in de Verenigde Staten om de goedkeuring gevraagd voor zijn nieuwe anticoronapil. Dat heeft de farmagigant dinsdag bekendgemaakt. Het bedrijf diende een aanvraag tot spoedgoedkeuring in bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Pfizer heeft daarnaast een akkoord afgesloten dat wereldwijd goedkope toegang verzekert tot zijn nieuwe coronapil, zo meldden de Amerikaanse farmaciegigant en de 'Medicijnen Patent Pool' van de Verenigde Naties.

5 reacties

  • FRANK WILLEMS

    2 jaar geleden
    Ja maar staan wel andere dingen tegenover …geloof me
  • Lecocq Daniel

    2 jaar geleden
    Het vaccin, hoewel nog niet uit fase 3, werd bij hoogdringendheid tijdelijk toegelaten, juist omdat er geen geneesmiddel bestond. Eens het geneesmiddel goedgekeurd is, is er geen reden meer tot vaccinatie met een experimenteel vaccin.
  • Glenn De Maeyer

    2 jaar geleden
    Ik denk dat die pillen een betere oplossing zullen vormen in de toekomst. Hopelijk wordt dit goedgekeurd en zo snel mogelijk verkrijgbaar
  • Marc Geerts

    2 jaar geleden
    Zulke bedrijven maken woekerwinsten, ze moesten zich schamen. Dat ze goed verdienen en winst maken daar kan ik mee leven maar dat ze nu profiteren van deze situatie daar heb ik het zeer moeilijk mee.
  • Ivan De Bakker

    2 jaar geleden
    Dus de pil werkt beter dan het vaccin? Zou het daarom zijn dat we nog snel snel een booster moeten krijgen?