Hamilton en Verstappen.
Volledig scherm
Hamilton en Verstappen. © Photo News

Nieuwe episode in spektakelrace: Mercedes vraagt FIA om discutabel manoeuvre van Verstappen te herbekijken

Formule 1De GP van Brazilië blijft nazinderen. Mercedes heeft een formele aanvraag ingediend om het discutabele duel van zondag tussen Lewis Hamilton (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull) te herbekijken, zo bevestigt organisator Formula One. 

16 reacties

  • Coen Hogervorst

    2 jaar geleden
    Lachwekkend hoe Mercedes alsnog een straf wil. Hamilton heeft toch gewonnen, niet ? Als Verstappen hier een straf voor krijgt moet Hamilton een DSQ krijgen voor Silverstone. Zijn achterlijk actie had veel meer gevolgen voor Verstappen dan de actie van Verstappen in Brazilië voor Hamilton. Racingincident zoals ze dat noemen.
  • guy vermeulen

    2 jaar geleden
    Niks van aantrekken , de bazen beslissen en weten wie WK zal winnen.
  • bob jansens

    2 jaar geleden
    men refereert hier vaak naar Silverstone, wel kijk eventjes wat Max op zaterdag (sprint) Hamilton flikte. Gelukkig hield H toen in; op zondag waren de rollen omgekeerd, maar vond M het nodig om toch in te sturen ofschoon hij duidelijk gezien had dat H daar zat. Waarschijnlijk dacht hij dat H weerom zou inhouden, maar dat deed H deze keer niet.
  • monique bolen

    2 jaar geleden
    Wat Max deed is niet eens vergelijkbaar met Silverstone.
  • Kris Lacres

    2 jaar geleden
    Terecht! Los van wie je fan bent wat Verstappen deed, kan niet. Dit is totaal iets anders dan Hamilton deed, degene die dit niet begrijpen… tja. Enige is wat kunnen ze nu nog doen? Verwittiging, tijdstraf? Punten afpakken zou ook te flauw zijn. Misschien een gridstraf maar is eigenlijk ook niet echt correct. Dan degenen die zagen over andere verbrandingsmotor… regels zijn regels. Bij extra onderdelen krijg je een straf en due heeft Hamilton gehad. Nu moet Red Bull maar volgen indien gewenst.