© ATV

Tientallen Brasschatenaren besmet na feestje in voetbalclub

Brasschaat -

Het aantal besmettingen in de parkgemeente is de voorbije weken sterk gestegen. Dagelijks raken er 500 Brasschatenaren besmet. Na de receptie van voetbalclub SVB Driehoek raakten 37 aanwezigen besmet, onder wie waarnemend burgemeester Philip Cools (N-VA).

SVB Driehoek vierde op vrijdag 5 november haar 50-jarig bestaan. Voorzitter Nico Proios: “We hebben alle geldende maatregelen gevolgd. Aan de ingang werd het Covid Safe Ticket gecontroleerd. We hebben twee mensen naar huis gestuurd omdat ze te vroeg uit quarantaine waren gekomen. Alles is dus volgens de regels verlopen. Toen we na de receptie dan vernamen dat er toch besmettingen zijn gevallen, hebben we een testing georganiseerd op de club. Daar kwamen in totaal 143 mensen op af. 37 onder hen testten positief”, zegt de voorzitter.

Nico Proios, Wilfried Entwistle, sportschepen Adinda Van Gerven en Bob Geysen tijdens het feestje. © Jan Brys

Het Brasschaatse schepencollege was bijna voltallig aanwezig tijdens deze receptie die plaats vond in het kasteel van Brasschaat. Waarnemend burgemeester Philip Cools raakte er besmet samen met één schepen. In Brasschaat wacht men de beslissingen van het overlegcomité af. Vrijdag vindt een overleg plaats tussen de burgemeester en de Antwerpse gouverneur Cathy Berx. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus