Google Maps
Volledig scherm
PREMIUM
© Google Maps

Een zware deur, een cijfercode, een toezichthouder... En toch kon kleutertje (4) uit opvang ontsnappen

Anderlecht“Er waren genoeg maatregelen om de veiligheid van de kinderen te garanderen, en toch is het gebeurd.” Schepen van Onderwijs Elke Roex (Vooruit) wil onderzoeken hoe een kleuter van 4 jaar maandagnamiddag kon ‘ontsnappen’ uit de naschoolse kinderopvang. Het kindje werd gelukkig veilig en wel teruggevonden, de politie onderzoekt wat er precies gebeurd is.

  1. Klimaatactivisten blokkeren toegang verzekeringsmaatschappij Marsh in Oudergem uit protest tegen oliepijpleiding

    Klimaatac­ti­vis­ten blokkeren toegang verzeke­rings­maat­schap­pij Marsh in Oudergem uit protest tegen oliepijp­lei­ding

    Een honderdtal activisten van Extinction Rebellion en Totalement Down hebben donderdagochtend omstreeks 9 uur de toegang geblokkeerd tot verzekeringskantoor Marsh aan de Herrmann-Debrouxlaan in Oudergem. De organisaties eisen dat de verzekeringsmaatschappij zich terugtrekt uit het EACOP-project, een geplande Oost-Afrikaanse oliepijpleiding. De politie is ter plaatse.
    Stad Brussel
  2. Kerk bant progressieve parochie waar vrouwen de mis voorgaan: “Kunnen we een vergeten pedofiele priester terughalen?”
    PREMIUM

    Kerk bant progressie­ve parochie waar vrouwen de mis voorgaan: “Kunnen we een vergeten pedofiele priester terughalen?”

    “Misschien moeten ze op zoek naar een of andere vergeten pedofiele priester die kinderen heeft misbruikt om het aartsbisdom tevreden te houden.” Rik Devillé reageert scherp nu zijn vroegere parochie van het aartsbisdom Mechelen-Brussel te horen kreeg dat het niet langer als parochie kan blijven bestaan. Een priester is er niet, het altaar is een ronde tafel in het midden en vrouwen gaan er de misvieringen voor. De Don Boscoparochie in Buizingen heeft al lange tijd andere gebruiken. Die andere visie bekoopt ze nu met een ban. Blijft Don Bosco als autonome geloofgemeenschap bestaan, nu ze veel minder financiële middelen zal krijgen?
    Buizingen