Opnieuw klacht wegens zedenfeiten in Gents café

De Overpoortstraat (archiefbeeld). ©  BELGA

Er is opnieuw een klacht ingediend voor zedenfeiten in een café in de Gentse Overpoortstraat.

blg, vbr
Bron: BELGA

Een jonge vrouw heeft maandagavond alarm geslagen bij het personeel van het studenten­café ­Pallieter in de Gentse Overpoortstraat. Ze zei dat een man haar lastigviel en betast zou hebben.

Cafémedewerkers konden de man snel opsporen en overleveren aan de politie. De studente heeft ondertussen een klacht ingediend. Het parket onderzoekt de zaak. Dat meldt de VRT en het wordt bevestigd door de Gentse politie.

Tim Joiris, de uitbater van café Pallieter, zegt dat de ­studente perfect gehandeld heeft, waardoor er snel kon worden opgetreden. Joiris verwittigde de security die in de straat een oogje in het zeil hield en die riep vervolgens de hulp van de politie in.

Het gaat om het vierde geval van mogelijke aanranding of verkrachting in enkele weken tijd in de Gentse uitgaansbuurt. Enkele honderden mensen namen twee weken geleden deel aan een optocht in Gent om meer veiligheid te eisen in de uitgaansbuurten.

Het Gentse stadsbestuur besliste om systematisch overleg te voeren rond de problematiek van seksuele agressie in het uitgaansleven. Het stadsbestuur kondigt aan dat er nog deze maand ­extra opleidingen komen voor stadspersoneel, verenigingen en sportclubs om snel en goed op te treden bij grensoverschrijdend gedrag.