©  AFP

REACTIES. Kevin De Bruyne tevreden met campagne, debutant Arthur Theate droomt al van meer

De Rode Duivels zijn in hun laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel. Toch toonden de Belgen zich achteraf tevreden.

vva, vtvn

Kevin De Bruyne blij met WK-campagne

“Waarom wij uitgefloten werden? Engelse fans. (lacht) Als ik tegen hen spel ben ik niet geliefd. Ik denk dat we een redelijk goede match hebben gespeeld. We speelden met heel veel nieuwe jongens die voor de eerste keer samen op het veld stonden. We maakten hier en daar een fout. Maar de eerste helft was vrij goed. Een aantal details liepen minder, maar dat is niet abnormaal. Ik liep na mijn doelpunt naar de fans van Wales, ja. Ze waren tegen mij begonnen, ik scoor en doe iets terug. Dat is voetbal en maakt het plezant. In de tweede helft was het moeilijk als je veel begint te wisselen. Je voelt dat zij na een tijd blij zijn met een punt en voor ons was er ook minder druk. Veel spelers hebben voor het eerst minuten gemaakt dus het was niet slecht. Het was een goede campagne. We zijn eerste geworden. Het is belangrijk dat iedereen wat minuten heeft gekregen. Nu volle bak bij Manchester.”

LEES OOK.Drie conclusies van onze chef sport: “Martinez heeft nog altijd denkwerk achterin”

Debutant Arthur Theate: “Ik wil naar het WK”

“Ik ben blij”, aldus debutant Arthur Theate. “Ik ben fier. Voor mijn familie en mezelf. Dit is een groot moment. Jammer van dat tegendoelpunt wel, maar ik hou hier vooral goeie herinneringen aan over. Wat gebeurde bij de 1-1? De bal kwam in de zestien en Axel (Witsel, nvdr.) kan hem niet raken. Ik dacht van wel en daardoor schiet ik ernaast met mijn rechtervoet. Het was verwarrend. We hadden die fase beter moeten oplossen, jammer. Maar het had geen invloed op mijn verdere wedstrijd. Dat is voetbal, je moet verder gaan. We gaan naar het WK, dat is goed voor België en uiteindelijk het belangrijkste. Ik hoop erbij te zijn, natuurlijk. Ik moet nog veel leren en iedereen helpt mij, de bondscoach praat ook veel met mij. Ik ga er alles aan doen om erbij te zijn op het WK.”

LEES OOK.ONZE PUNTEN. Dirigent De Bruyne voetbalt zo makkelijk, Vanzeir toont lef bij debuut

 ©  EPA-EFE

LEES OOK.Rode Duivels en debutant Vanzeir sluiten WK-kwalificatiecampagne af met 1-1-gelijkspel in Wales

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer