VIDEO. 'Graffittitrip' van vier Britten eindigt tussen de sporen en in de combi

De politie van Aalst heeft zaterdag 18 februari iets voor middernacht vier graffitispuiters op heterdaad betrapt aan het rangeerstation van de NMBS in Aalst. De politie werd getipt dat er groep mannen met graffiti aan het werk was op de treinstellen. Drie van de vier mannen konden meteen ingerekend worden.

CMA

Uit Groot-Brittannië naar Aalst reizen om je artistieke lusten met spuitbussen bot te vieren op enkele treinstellen. Het is eens wat anders dan op het strand van Ibiza te gaan feesten omdat het thuis sneeuwt. De vier Britten die in de nacht van zaterdag op zondag op de hielen werden gezeten door de Aalsterse politie nadat ze drie treinstellen in het rangeerstation in Aalst hadden beklad, zullen hun reis naar België alvast niet snel vergeten.

Na de melding dat er een groep mannen met graffiti aan de slag was tussen de treinstellen in het rangeerstation, snelde de politie van Aalst ter plaatse. Daar zagen ze vier personen op de sporen. Een van de mannen kon meteen ingerekend worden door de ploeg ter plaatse.

67 spuitbussen in wagen

In de buurt van het rangeerstation trof de politie een wagen met Britse nummerplaat aan, waar een rugzak met spuitbussen tegenstond. De agenten hielden het voertuig in de gaten, en niet veel later konden ze nog twee mannen arresteren die aanstalten maakten in de wagen te stappen.

Een van de opgepakte mannen had ook effectief de sleutels van de wagen op zak. In de wagen zelf werden 67 spuitbussen met verf, handschoenen en zakjes met spuitbuskoppen gevonden, samen met actiecamera’s, een fototoestel en een gps.

Ook vierde man opgepakt

Al snel bleek dat de vier Britse mannen een kamer huurden in een Brussels hotel, op naam van de vierde, gevluchte, verdachte. De vierde verdachte bood zichzelf zondagochtend aan bij de politie. De vier verdachten bespoten drie treinstellen met graffiti, over een lengte van 45 meter. De kostprijs om die treinstellen te reinigen loopt al snel op tot enkele duizenden euro.

De vier Britten, twee van 24 jaar en twee van 32 jaar oud, werden in snelrecht gedagvaard en moeten op 21 maart voor de strafrechter in Dendermonde verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen