Peter Vandecasteele

Kat komt na 3 jaar terug thuis in Aalst: "Wij zijn blij, onze nieuwe poes iets minder"

Een gezin uit Aalst werd na 3 jaar verblijd met de terugkomst van kat Jempie. Een dierenarts uit Erpe-Mere had het dier binnengekregen en het gezin gecontacteerd via de chip. "Hij is wat vuil, maar gezond. We zijn gelukkig", zegt baasje Peter Vandecasteele.

Dit weekend werd een gezin uit Aalst opgeschrikt door een telefoontje van een dierenarts in Erpe-Mere. "Die vroeg of we onze poes kwijt waren. Maar die liep gewoon thuis rond", begint Peter Vandecasteele zijn verhaal. "Het bleek om Jempie te gaan, onze vorige poes, die we al meer dan 3 jaar kwijt waren." Iemand had het dier gevonden en binnengebracht bij de dierenarts. Via de chip kwam die bij het gezin in Aalst terecht.

Onze nieuwe poes ziet Jempie als een indringer

Peter Vandecasteele, baasje van Jempie

Jempie was al een paar keer eerder weggelopen. "Maar hij kwam altijd terug. En het langste dat hij was weggeweest was een maand. Deze keer dachten we dat hij voorgoed weg was. We hadden hem al meer dan 3 jaar niet gezien. Maar nu is hij dus toch terug!" Al is het weerzien net iets minder vrolijk dan verwacht. "Ondertussen hebben we een nieuwe kat. Die ziet Jempie natuurlijk als een indringer. Ze zullen nog moeten leren overeenkomen."

Bruine pootjes

Vandecasteele vermoedt dat de kat de voorbije jaren op een boerderij heeft rondgehangen. "Het was een witte poes, maar nu heeft hij bruine poten. Ik denk dat hij in stallen heeft geleefd. Of bij mensen thuis... Ik weet het niet en ik zal het ook nooit weten."

Meest gelezen