Lange files door botsing tussen twee vrachtwagens in Kennedytunnel: “Kaart in geen tijd rood gekleurd”

Archieffoto. ©  Joris Herregods

Het is al de hele ochtend aanschuiven geblazen op de Antwerpse ring richting Gent. Door een ongeval tussen twee vrachtwagens in de Kennedytunnel was meer dan anderhalf uur slechts één rijstrook beschikbaar, met lange files als gevolg.

gjs

Rond 6.30 uur gebeurde in de Kennedytunnel richting Gent een ongeval tussen twee vrachtwagens. Tot 7.10 uur was daardoor maar één rijstrook vrij, omdat één vrachtwagen getakeld moest worden en het wegdek gereinigd moest worden omdat er brandstof gelekt was. “De Kennedytunnel is het meest verzadigde snelwegpunt in de provincie Antwerpen, er passeren elke dag goed 80.000 voertuigen”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Als zoiets daar gebeurt, laat zich dat meteen voelen in de wijde omgeving en mondt dat uit in lange files.”

Rond 8 uur zagen we de nasleep daarvan: wie van de A12, de E19 of de E313 richting Gent moest, moest tot wel een uur aanschuiven. “We zagen de kaart in geen tijd rood kleuren. Het punt waar het ongeval gebeurd is, is wel vrijgegeven, maar die files verdwijnen dan niet meer.” De Liefkenshoektunnel werd daarom tolvrij gemaakt. Er wordt aangeraden een andere weg te nemen als je die richting uit moet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen