Archiefbeeld van een protest tegen de coronamaatregelen in ons land.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een protest tegen de coronamaatregelen in ons land. © Photo News

Studie van KU Leuven: “Een op de tien Vlamingen denkt dat corona bedacht werd om wereldbevolking te reduceren”

Uit een studie van de KU Leuven over de impact van de coronacrisis blijkt dat het geloof in de politiek een flinke deuk gekregen heeft. Ook blijkt dat ongeveer 4 tot 12 procent van de Vlamingen gelooft in samenzweringstheorieën. 

6 reacties

  • Eddy van Thielen

    2 jaar geleden
    Christian Eembeek, bijna nergens worden ministers verkozen, ze worden meestal gekozen door b.v. een partijbestuur.
  • Sven Goris

    2 jaar geleden
    4 tot 12 procent ten eerste is dat nog veel te weinig wat mij betreft.. maar dan ook weer 4 tot 12.. geen absolute cijfers of zijn er bepaalde gradaties meegeteld of niet? Voor alle duidelijkheid; dat het een mythe is vind ik nu ook te kort door de bocht.. misbruikt en human engineered; geen twijfel. Alsook dat het misbruikt wordt om iets door te drukken dat idd NIETS met gezondheid te maken heeft.
  • Ben Van Steenwinkel

    2 jaar geleden
    Tot het tegendeel bewezen is, is het wetenschappelijk gezien beter om alle opties open te laten. Heeft niets met samenzweringstheorieen te maken. De cijfers doen wel nadenken over hoe beleidsvorming in een democratie tot stand komt.
  • Christian Eembeek

    2 jaar geleden
    Het heeft een enorme deuk gehad in het geloof in de politiek en zullen er gegarandeerd voor gestraft worden. Of het nut heeft weet ik niet want hier en alleen in Belgie kan je minister worden zonder ook maar 1 stem verdiend te hebben
  • Jean Broeckx

    2 jaar geleden
    Er zijn families die door deze complottheorieën dreigen uit elkaar te vallen vrouw ingeënt en man niet te overtuigen met ruzies tot gevolg .